e-copedia

Om koder i Design og layout

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om de koder der findes rundt omkring i Design og layout, der går igen i flere af elementerne.

Oplysninger om koderne

 

[b] & [/b]

[b] /[/b] Betyder at teksten mellem koden skrives med fed skrift
[b]  begynd fed skrift
[/b]  slut fed skrift

 

[i] & [/i] 

[i] /[/i] Betyder at teksten mellem koden skrives i kursiv
[I]  begynd kursiv
[/I]  slut kursiv

 

[u] & [/u] 

[u] /[/u] Betyder at teksten mellem koden understreges
[u] begynd understregning
[/u] slut understregning

 

{ifdef} & {/ifdef}

Betyder at teksten rykkes opad i dokumentet, hvis der i feltet ikke står en tekst. Hvis din opsætning eksempelvis indeholder: navn, adresse, postnr. by, cvr.nr. og land. Er der ikke angivet noget cvr.nr. - vil denne information bliver sprunget over, og land vil i stedet komme lige efter postnr. og by uden en ekstra linje i mellem.

{ifdef} begynd kode
{/ifdef} slut kode

Brug koden {ifnotdef} -{/ifnotdef} - eksempel med CVR-nr.

I forbindelse med brugen af de dynamiske felter, har du mulighed for selv at bestemme, feltet stadig skal vises - selvom der på det enkelte dokument ikke er noget data.
Det kan være en god idé, hvis du har kunder, hvor du ikke har alle oplysninger. I stedet for blot at fjerne informationen om feltet - som du kan gøre med {ifdef} & {/ifdef}, har du muligheden for at skrive en alternativ tekst.

For at fortsætte eksemplet med CVR-nr. Har du en faktura, hvor du ikke har angivet CVR-nr. på kunden - så har du her mulighed for at skrive en alternativ tekst. Det kunne være "CVR nr. er ikke angivet".

Hvis du opretter fakturaen som du plejer - vil fakturaen ligne det første af nedenstående billeder.
Hvis du pakker teksten "CVR-nr." ind i med følgende kode: {ifdef-DebitorCVRNr}CVR-nr.{/ifdef-DebitorCVRNr}, vil teksten for CVR-nr. ikke blive vist på fakturaen. Se andet billede af de tre nedenstående billeder. 

Ønsker du i stedet at erstatte med en alternativ tekst - i stedet for at fjerne informationen helt i de tilfælde, hvor CVR-nr. ikke er udfyldt. Så kan du udfylde følgende kode på din Brevskabelon eller Fakturaskabelon: 
{ifdef-KundeCVRNr}CVR-nr. [KundeCVRNr]{/ifdef-KundeCVRNr}{ifnotdef-KundeCVRNr} CVR-nr. er ikke angivet{/ifnotdef-KundeCVRNr}
Se det sidste billede.

Tip:
Du kan bruge ifdef og ifnotdef koderne på alle dynamiske felter - her har vi blot taget udgangspunkt i CVR-nr.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer