Om kolonnerne ved import af posteringer

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du skal matche kolonnerne når du indlæser en CSV fil.

Før du kan indlæse din fil, skal du matche kolonnerne i indlæsningsfilen med kolonnerne i din CSV fil. Her kan du se forklaring til de enkelte kolonner.

Type

I kolonnen "Type" skal du skrive hvilken type af postering, du gerne vil indlæse, denne type er præcis som når du opretter en postering inde i e-conomic. Du skal angive én type for hver postering, der skal indlæses, og dette skal betegnes i din CSV fil som en af følgende:

"Finansbilag"
"Manuel kundefaktura"
"Kundeindbetaling"
"Leverandørfaktura"
"Leverandørbetaling"

Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Dato

Datoformatet skal skrives med bindestreg f.eks "07-01-2011". Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Konto/Kunde/Leverandør

Vælg kolonnen med din finanskonto, dit kundenummer eller leverandørnummer. Vær opmærksom på, at du skal vælge, enten en Konto/Kunde/Leverandør eller en modkonto, før du kan få lov til at importere dine poster.

Bilagsnr.

Maksimum ni tegn, kun heltal. Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Tekst

Din bogføringstekst. Maksimum 250 tegn.

Beløb (DKK)

Beløb i udenlandsk valuta skal importeres i både udenlandsk og indenlandsk valuta.
Formatet kræver beløb med to decimaler, f.eks. £2,50. Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen

Valuta

Brug koden på 3 tegn fra fanebladet Indstillinger > Alle indstillinger > Regnskab > Faste valutakurser.

Beløb

Hvis der ikke er nogle beløb i udenlandsk valuta, skal du vælge den samme kolonne som for ‘Beløb (indland)’ i kildefilen.
Formatet kræver beløb med to decimaler, f.eks. £2,50. Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Momskode

Tekst - maks 5 tegn skal være oprettet. Skal oprettes manuelt i forvejen.

Modkonto

Heltal - maks 9 tegn skal være oprettet. Skal oprettes manuelt i forvejen.Vær opmærksom på, at du SKAL vælge, enten en modkonto, eller en Konto/Kunde/Leverandør, FØR du får lov til at importere dine poster.

Modkonto momskode

Tekst - maks 5 tegn skal være oprettet. Skal oprettes manuelt i forvejen.

Fakturanr.

Tekst max. 30 tegn. F.eks Leverandørfaktura-/betalinger.Kundeindbetalinger: positivt heltal, skal findes, som en bogført faktura eller rykker.

Forfaldsdato

Vælg din kolonne med forfaldsdato (kan KUN benyttes ved typen "manuelle kundefakturaer" og "leverandørfakturaer"). Datoformatet skal skrives med bindestreg f.eks 07-01-2011.

Afdeling (tillægsmodul)

Heltal max 9 cifre. Skal være oprettet. Skal oprettes manuelt i forvejen.

Tip:
Når du skal vælge hvilken kolonne dine værdier kommer fra, har du også mulighed for at vælge "Fast værdi". Vælger du denne, har du mulighed for angive samme værdi i hele kolonnen, uden at skulle ind manuelt og skrive det i dit excel ark. Det kan f.eks. være det er samme type af posteringer, alle posteringerne har samme modkonto eller lignende. Du skal blot vælge ”Fast værdi” ved feltet ”Indlæs fra”, derefter lige nedenunder ved feltet ”Fast værdi” – vælger/skriver du den værdi du ønsker det skal være.