e-copedia

Om NemHandel

Viden Om
Standarden NemHandel er en teknologi, som gør det muligt at sende elektroniske fakturaer nemt og sikkert via internettet.

Med NemHandel modtager du en elektronisk kvittering, når din faktura er nået frem til modtageren. Alle offentlige myndigheder og institutioner er klar til modtage NemHandel-fakturaer, det samme er en række private virksomheder.

Format
Udover de oplysninger, en e-faktura skal indeholde, skal den også omdannes det korrekte format. I langt de fleste tilfælde omdannes der til OIOUBL-format (OIOUBL). Det er noget Sproom gør for dig når e-fakturaen sendes afsted og derfor ikke noget du behøver at tænke mere over.

E-fakturaer er lavet i et fælles "sprog" og når alle regninger er skrevet på "samme sprog", sikrer man, at økonomi- og faktureringssystemer kan "læse og forstå" sproget korrekt.

NemHandel registeret
Du har selv mulighed for at slå en virksomhed op i NemHandel registeret. Her kan du f.eks. finde deres EAN-nummer ud fra deres CVR-nummer eller omvendt, for at sikre at de to oplysninger stemmer overens med hinanden eller blot for at tjekke om virksomheden har aktiveret modtagelse af e-fakturering. Du kan søge i NemHandel registreret på nedenstående link.

Søg i NemHandel registeret

Hvordan bruger du NemHandel registeret?

NemHandel registeret indeholder alle virksomheder i Danmark som har registreret et CVR-nr, P-nr. eller EAN-nr. til modtagelse af e-faktura.

Det kan derfor være meget hjælpsomt hvis du har problemer med at sende en e-faktura til dine kunder. Dette kan enten skyldes at du sender til det forkerte EAN, CVR eller P-nr. eller at kunden ikke er oprettet i NemHandel. 

 

Kontroller om e-faktureringsadressen er korrekt

  1. Åben NemHandel registeret og vælg e-faktuering typen til højre for "Modtager".
     
  2. Indtast e-faktureringsadressen i søgefeltet.
     
  3. Tryk på "Søg".

Hvis din kundes virksomhed ikke kommer frem betyder det at de har oplyst en forkert e-faktureringsadresse, eller ikke er registreret i NemHandel.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer