Om Tegn og Tegnsæt i e-conomic

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om tegn i e-conomic generelt og tegn du bør undgå eller benytte med forsigtighed ved import af CSV-filer.

Generelt om Tegn og tegnsæt

Tegn på en computer er en lidt kompliceret størrelse. Overordnet kan du regne med at e-conomic kan gemme, vise og redigere alle europæiske tegn, inklusiv specialtegn.

e-conomic understøtter unicode. Du kan således bruge et hvilket som helst tegnsæt sammen med e-conomic, inklusiv specialtegn, som i Japansk eller Kinesisk tegnsæt.

Når programmet genererer et dokument, såsom en faktura, en ordre eller en rykker benyttes fortsat unicode, dog begrænset til europæisk tegnsæt.

Med andre ord, kan du anvende europæiske sprog på dokumenter dannet i e-conomic. Ikke-europæiske sprog med specialtegn, som Japansk eller Kinesisk, understøttes dog ikke.

CSV-filer og tegn

Import af data, gør arbejdet med at oprette kunder, varer, betalingsbetingelser mv. nemt og hurtigt. Dog er der nogle tegn, du ikke bør indtaste i din CSV-fil, hvis du vil sikre at indlæsningen lykkes.

Tegn du skal undgå ved CSV-import

/ < >

Skråstreger, større end og mindre end tegn, må ikke være en del af din CSV-fil. Hvis disse tegn optræder, kan e-conomic tro at dele af din fil skal afvikles som selvstændig computerkode. Dette tillader e-conomic ikke, af sikkerhedsmæssige årsager, og importen vil derfor resultere i en fejlbesked.

Tegn du skal bruge varsomt ved CSV-import

”   ’   ,   .   ;   :

Citationstegn, anførselstegn, apostroffer, komma, punktum, semikolon og kolon skal bruges med varsomhed ved import af CSV-filer. Dette skyldes, at denne række tegn benyttes som kontroltegn. Kontroltegn i CSV-filer, forklarer hvordan data er struktureret i filen, lidt som celler i et regnskabsark. Hvis disse tegn optræder i din fil, kan det resultere i, at e-conomic ikke forstår filens struktur og dermed ikke kan indlæse filen.