Opret en delfaktura

Vejledning
Denne guide vejleder dig i, hvordan du opretter en delfaktura og på den måde opkræver en forudbetaling/acontobetaling fra din kunde.
  • Denne funktion kræver, at du har Small Business eller Professional abonnement.
  • Delfaktura kan ikke benyttes, hvis du har tilvalgt modulet Lager eller Projektstyring.

Sådan opretter du en ny delfaktura

1. Opret dine ordrelinjer og send den ordre, du gerne vil have en acontobetaling for.
  2. Tryk på "Rediger" ud for den ordre, du skal lave delfaktura for.
  3. Klik på knappen "Andre muligheder".
  4. Vælg "Ny delfaktura" i rullemenuen.
  5. Når du har klikket på ikonet, får du et pop op-vindue, hvor du skal tage stilling til, om der skal faktureres et fast beløb eller en procentdel af ordren.

Sådan sender du den sidste del af fakturaen

1. Du kan sende så mange delfakturaer, du har brug for i forhold til din ordre.
  2. Når du skal sende resten af din ordre, skal du trykke på "Konverter til faktura".
  3. Nu danner systemet selv en faktura med det samlede beløb, samt linjer for de aconto fakturaer, der er tilknyttet ordren.
OBS:
Du kan IKKE benytte bruttopriser i feltet "fast beløb" under betalingstype i delfaktureringen.
Tip:
Opret en vare til aconto betaling. En delfaktura kan tilknyttes alle dine varer, men vi anbefaler at oprette en vare til formålet.