Opret leverandørfaktura og leverandørbetaling på én gang

Vejledning
Ved brug af betalingstypen ”Kun postering” slipper man for, senere, at skulle oprette leverandørbetalingen og foretage en udligning.

Husk at udfyld feltet fakturanummer, hvis der skal ske udligning med det samme.

Funktionen dækker over en oprettelse af en leverandørbetaling samtidig med, at man opretter en leverandørfaktura. Grunden til, at den kaldes ”Kun postering” er, at man vælger, ikke at benytte sig af en anden funktion, som findes i programmet, nemlig den at overføre betalinger til sin bank, via en fil fra e-conomic.

I stedet opretter man leverandørbetalingen, samtidig med at man opretter leverandørfakturaen.

Når du vælger typen "Kun postering" vil der automatisk blive vist den første beholdningskonto, du har sat op, i feltet "Beholdningskonto". Ønsker du at benytte en anden konto, kan du bruge rullemenuen til højre for feltet. Hvis du altid benytter en anden beholdningskonto, end den der kommer først i din rækkefølge, kan du ændre rækkefølgen for dine beholdningskonti i "Opsætning" i din kassekladde.

Sådan opretter du en leverandørbetaling samtidig med du bogføre leverandørfakturaen

1. Tryk på "Regnskab" og vælg "Kassekladder".
  2. Tryk på "Ny postering" og vælg typen "Leverandørfaktura".
  3. Udfyld de øvrige oplysninger, og sæt "Betalingstype" til at være "Kun postering".

Når typen ”Kun postering” vælges, ændres feltet ”Forfaldsdato” til ”Betalingsdato” og et nyt felt ”Beholdningskonto” dukker op.

Betalingsdato-feltet beregnes på baggrund af den betalingsbetingelse, som er valgt på leverandøren under "Leverandører". Beholdningskonto-feltet, som automatisk er valgt i feltet ”Beholdningskonto”, er den konto, som man i sin kladde (fx. Daglig), har valgt som den første beholdningskonto.

Når betalingsdato og beholdningskonto er udfyldt og man trykker på OK, oprettes ikke kun registreringen for leverandørfakturaen, men også registreringen for leverandørbetalingen.

Ved bogføring kan man undlade at bogføre betalingen ved at frasortere betalingen via datoafgrænsning. Derved venter man med bogføring af betalingen til det tidspunkt, hvor man har tjekket på sit bankkontoudtog, at betalingen rent faktisk er sket.

Er feltet ”Fakturanr.” udfyldt i forbindelse med registrering af leverandørfakturaen, vil betalingen automatisk blive udlignet med fakturaen ved bogføring af selve betalingen.