Opsætning af Dimensioner

Vejledning
Denne artikel forklarer, hvordan du opsætter dimensioner i alle indstillinger, så du senere kan bruge dem i din bogføring.

Dimensioner handler om at skabe en mere detaljeret og præcis rapportering i dit regnskab. Ved at tilføje dimensioner, som f.eks. forskellige afdelinger, produkter eller lokationer, kan du nemt kategorisere og spore dine indtægter og udgifter. Med Dimensioner kan du tilpasse dit regnskab til netop din virksomheds behov og få et nuanceret overblik over din økonomi.

Dimensioner er en udvidelse af funktionen Afdelinger.

Hvis du før har brugt Afdelinger, vil dine eksisterende afdelinger blive oprettet under en dimension kaldet "Afdelinger". Du kan selvfølgelig redigere eller ændre denne dimension, hvis du har brug for det.

• For at bruge funktionen Dimensioner skal du have pakken "Avanceret".

Opsætning af Dimensioner

1. Tryk på det orange tandhjul, og vælg "Alle indstillinger".
  2. Gå under "Kategorier og enheder" i menuen til venstre, og tryk på "Dimensioner".
  3. Tryk på den blå knap "Ny dimension".
  4. I vinduet der åbner skal du udfylde felterne med informationer vedr. dimensionen, og derefter trykke på knappen "Gem".
  5. Tryk på "Opret ny" og vælg "Ny dimensionværdi", og i vinduet der åbner skal du udfylde felterne og trykke på knappen "Gem".
    • Hvad kan jeg bruge en "fordelingsnøgle" til?
    • Hvad er forskellen på dimensioner og dimensionsværdier?
OBS:
Du kan oprette op til 3 dimensioner, som uafhængigt af hinanden kan tilføjes til den samme postering.

Opsætning af Dimensionsværdier

1. I fanen med den nyoprettede Over-dimension skal du ude til højre for den trykke på ikonet "Vis på liste".
  2. Tryk på den blå knap "Opret ny", og vælg "Ny dimensionsværdi".
  3. I vinduet der åbner skal du nu udfylde felterne med informationer og trykke på knappen "Gem".
    • Kan jeg importere dimensionsværdier?
Tip:
Der er ingen begrænsning for, hvor mange dimensionsværdier du kan oprette under hver af dine dimensioner.

Opsæt konti med faste dimensionsværdier

1. Gå til fanen "Regnskab" eller åben "Alle Indstillinger"
  2. Regnskab: I menuen til venstre under "Søgning og lister" skal du trykke på feltet "Kontoplan".
  3. Alle indstillinger: I menuen til venstre skal du under "Regnskab" trykke på feltet "Kontoplan".
  4. Opret eller find den konto hvorpå der skal indsættes en fast dimensionsværdi, og tryk på blyants-ikonet "Rediger" ude til højre for den.
  5. I vinduet der åbner, skal du øverst åbne fanen "Dimensioner", hvor du kan lave to opsætninger.
  6. Hvis du vil have en fast dimensionsværdi tilknyttet kontoen skal du tilføje den under en eller flere dimensioner.
  7. Hvis du vil have at kontoen ikke kan bogføres på uden en tilknyttet dimension og dimensionsværdi, skal du markere feltet "Obligatorisk Dimension".
  8. Afslut ved at trykke på "Gem".