Overfør løn fra Danløn

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du forbinder Danløn med e-conomic, både for internal aftaler og almindelige aftaler, så du kan få lønposteringerne over i e-conomic.

For at opsætte Danløn til at overføre til e-conomic skal du vælge, at det skal være e-conomic, oprette bogføringsgrupper og tilvælge bogføringsgrupper på medarbejderen. Det vejleder denne guide dig i.

Når du aktiverer din Danløn integration, er det udelukkende muligt at overføre lønposteringer fra aktiveringstidspunktet og fremefter. Med andre ord kan du ikke overføre posteringer, der gælder perioder, forud for aktiveringstidspunktet.

Du skal sikre dig, at du har oprettet regnskabsåret, som du arbejder i. Altså hvis du sidder med decemberlønnen nu – i 2014 - så SKAL du have oprettet regnskabsåret 2014 i din aftale, samt at du har opsat en kassekladde til det.

Sådan opsætter du Danløn

1. I e-conomic trykker du på fanebladet "Regnskab".
  2. Tryk på menupunktet "Løn og adviseringer" og vælg "Danløn".
  3. Du vil nu se, at du kommer ind på Danløns hjemmeside, hvor du skal logge ind med dine oplysninger til Danløn.
  4. Når du er logget ind i Danløn, trykker du på fanebladet "Virksomhed".
  5. Under "Økonomisystem" i feltet ”Produkt” skal du vælge ”e-conomic”. Når du vælger e-conomic, oprettes der automatisk en bogføringsgruppe i Danløn med navnet E-conomic. Denne bogføringsgruppe indeholder kontonumrene fra e-conomic’s standard kontoplan.
  6. I feltet "Identifikation" skal du skrive dit aftalenummer hos e-conomic. (Hvis du er administrator og er igang med at integrere din kundes e-conomic-aftale, så er det din kundens aftalenummer, du skal skrive her).
  7. Tryk på "Gem".
  8. Vælg herefter menupunktet "Bogføringsgrupper" i menuen til venstre under "Generelt", hvor du under nedenstående billeder vil se, hvordan disse udfyldes.
OBS:
Bemærk! At du skal have valgt en af vores standardopsætninger i e-conomic, for at Danløn's automatiske forslag er korrekte. Hvis du bruger en anden kontoplan end dem fra vores standardopsætning, skal du i stedet rådføre dig hos revisor, om hvilke konti man skal bruge eller evt. oprette.

I feltet Kontoummer indtaster du for hver ”Lønart” (lønpostering) den konto, som den pågældende lønart skal bogføres på i e-conomic. Hvis du har e-conomic's standard kontoplan, vil kontiene allerede være udfyldt, og du kan dermed går videre til næste step.

Efterfølgende skal du også gå ind på fanebladet ”Medarbejder” og tilvælge den rette bogføringsgruppe på hver af medarbejderne for at sikre dig, at du kan få overført dine posteringer til kassekladden i e-conomic. Dette gennemgår vi i nedenståede guide.

Sådan sætter du bogføringsgruppe på hver medarbejder

1. Tryk på fanen "Medarbejder". Nu står du automatisk i "Generelt".
  2. På hver medarbejder skal du ind og vælge bogføringsgruppen "E-conomic".
  3. Husk at trykke på knappen "Gem" hver gang, du retter på en ny medarbejder.

Overfør lønposteringer fra Danløn til e-conomic

1. Tryk på ”Lønafregning”. Nu vil den senest bogførte lønafregning komme frem.
  2. Tryk på ”Overfør til regnskab” i menuen til venstre.
  3. Tryk på "Godkend Danløn adgang i e-conomic" som åbner dit e-conomic.
  4. Kontroller om det korrekte aftale nummer vises på skærmen, og tryk på den blå knap "Tilføj app".
  5. Nu skal du vælge den kassekladde, du ønsker at overføre lønposteringerne til.
  6. Tryk på ”Overfør lønposteringer”.
  7. Nu vil du kunne se lønposteringerne i din kassekladde i e-conomic.
Tip:
Oplever du problemer med overførelsen, så gennemgå første del af guiden og sikr, at alt er sat korrekt op.

Nu vil du kunne se lønposteringerne i din kassekladde i e-conomic.