Registrér afskaffelse eller salg af et anlægsaktiv

Vejledning
Når et aktiv er blevet solgt eller på anden måde afskaffet, skal det registreres i e-conomic.
  • Denne funktion kræver tillægsmodulet Periodisering og Anlæg.

Sådan registrerer du en afskaffelse af et anlægsaktiv

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Tryk på "Søgning og lister" i menuen til venstre og vælg "Anlægskartotek".
  3. Find det aktiv, som du vil registrerer som afskaffet og tryk på "Rediger" til højre for aktivet.
  4. Udfyld "Salgsdato" og "Salgspris". Salgsdatoen skal være den dato, som aktivet blev solgt på, og salgsprisen er den pris, som aktivet blev solgt til.
  5. Afslut på "OK". Næste gang du går ind og afskriver dine anlægsaktiver, vil afgangen som du har lavet, blive gennemført.
OBS:
Når du sælger et aktiv og registrerer det på denne måde, vil e-conomic bogføre henholdsvis summen af afskrivningerne og aktivets kostpris (sammenlagt er dette svarende til summen for "Bogført værdi") på den konto, der er angivet under "Bogført værdi" for aktivgruppen. Aktivet er nu nulstillet og alle fremtidige afskrivninger på aktivet stoppet. Har man solgt aktivet til en anden pris end restværdien, så skal dette manuelt bogføres til sidst med et finansbilag.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Periodisering og Anlæg