e-copedia hjælpecenter
Skift superbruger
Se hvordan du skifter superbruger på din aftale og overdrager rollen til en eksisterende bruger eller opretter en ny i systemet.
Adgang til funktionen Skift superbruger
For at starte processen med at skifte superbruger skal du navigere til indstillingerne. Følg disse trin:
Tryk på det orange tandhjul, og vælg derefter "Alle indstillinger".
I menuen til venstre trykker du på ”Abonnement”, og vælger derefter ”Abonnementsstatus”.
Tryk på knappen "Skift superbruger".
Herfra kan du vælge, om du vil skifte superbrugerrollen til en eksisterende bruger eller oprette en ny bruger til rollen.
Hvis din aftale er betalt af en administrator, eller hvis du arbejder i en arkivlicens, skal du ikke vælge "Abonnementsstatus". I stedet skal du gå til "Abonnement" og trykke på "Brugere" for at administrere superbrugeradgangen.
OBS: For at skifte superbruger på en aftale, så skal du være superbruger eller administrator
Skift superbruger til eksisterende bruger
For at overdrage superbrugerrollen til en bruger, der allerede er oprettet i systemet, skal du følge disse trin:
Vælg den eksisterende bruger fra listen i dialogboksen 'Skift superbruger'.
Vælg eventuelt at slette din egen bruger, hvis du ikke ønsker at bruge den nuværende brugerprofil længere.
Afslut handlingen ved at trykke på "Gem".
Den bruger, du har valgt fra listen, vil modtage en e-mail, hvor brugeren skal bekræfte skiftet af superbrugerrollen.
Opret og skift superbruger til ny bruger
For at tildele superbrugerrollen til en ny person, som endnu ikke er oprettet i systemet:
Vælg fanen "Opret ny" i dialogboksen 'Skift superbruger'.
Indtast de nødvendige oplysninger: Bruger ID, E-mail, Navn og Efternavn.
Vælg eventuelt at slette din egen bruger, hvis du ikke ønsker at beholde den nuværende brugerprofil længere.
Afslut handlingen ved at trykke på "Gem".
Den nye bruger vil modtage en mail, hvor brugeren skal oprette sig. Når oprettelsen er gennemført, og den nye superbruger logger ind første gang, kan brugeren acceptere skiftet, hvorefter adgangen er overdraget.
OBS. Der kan kun være én superbruger per aftale.