e-copedia

Tilpas talformat i en CSV fil

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du kan tilpasse talformatet i en CSV fil.

Når du eksporterer data til en CSV fil, vil den typisk være formateret i henhold til standarden for dit land - Danmark - og dermed være opdelt med ; (semikolon), da det er måden, filerne opdeles (separeres) på i Danmark.

Får man hentet en CSV fil ud, der ikke bliver opdelt korrekt i kolonner, kan man nogle gange have held med at ændre filen via "data menuen" i Excel. Det lykkes dog ikke altid, hvis man henter filen ud fra en PC, der er formateret i henhold til f.eks standarden i England, men der findes et workaround, du kan benytte, hvor du tilpasser talformatet via dit kontrolpanel på din PC. 

Sådan tilpasser du talformatet i en CSV fil

  1. Tryk på "Kontrolpanel" på din PC.
  2. Tryk på "Skift dato-, klokkeslæts- eller talformat", under emnet "Klokkeslæt, sprog og område".
  3. Tryk på "Flere indstillinger".
  4. I "Decimaltegn" ændrer du til . (punktum) og i "Listeseparator" ændrer du til , (komma).
Tip:
Når du har hentet filen ud, så er det en god ide at ændre dit talformat tilbage til den oprindelige opsætning igen. For at ændre tilbage, skal du ændre "Decimaltegn" til . (punktum) og i "Listeseparator" ændrer du til , (komma).
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer