Udlign posteringer i anden valuta i lukket regnskabsår

Vejledning
Du er nødt til at genåbne et lukket regnskabsår for at udligne posteringer i fremmed valuta - fx. posteringer i EUR. Læs her hvordan.

Sådan åbner du regnskabsåret - så posteringerne i valuta kan udlignes

1. Tryk på "Alle indstillinger".
  2. Vælg "Regnskab".
  3. Tryk på "Regnskabsår".
  4. Vær sikker på at det regnskabsår, posteringer du ønsker at udligne ligger i, er åbent.
  5. Hvis regnskabsåret er åbent her, tryk "Fortryd afslutning" til højre for alle regnskabsår der skal åbnes.
OBS:
Valutakursdifferencen vil blive bogført i dit lukkede regnskabsår. Du kan med fordel herimellem trække en "Saldobalance" eller finde det gamle Årsregnskab, så du er sikker på at regnskabet stemmer efter rettelserne du laver sidst i guiden.

Sådan udligner du posteringer i et lukket regnskabsår

1. Tryk på "Salg".
  2. Vælg "Kunder" i menuen til venstre og find kunden, du ønsker at udligne posteringer for.
  3. Tryk "Åbne posteringer" til højre for kunden.
  4. Vælg den valuta du ønsker at udligne posteringer for - fx "EUR".
  5. Markér posteringerne du ønsker at udligne med hinanden.
  6. Tryk "Udlign valgte" i toppen & tryk "OK" for at bekræfte.
Tip:
Har du endnu ikke aflagt årsregnskab for det lukkede regnskabsår? Så hør din revisor ad, om du skal gennemføre det sidste trin i guiden.

Sådan finder du valutakursdifferencer der skal omposteres

1. Tryk nu på "Vis posteringer på konto" i samme vindue.
  2. Vælg "DKK" i "Valuta".
  3. Tryk nu "Vis transaktioner" til højre ud for en af valutakursdifferencerne der vedrører udligningen.
  4. Du har nu overblik over valutakursposteringerne der skal omposteres til indeværende regnskabsår. Husk at notér driftkontoen - i dette eksempel er det 4480.
OBS:
Resten af guiden tager udgangspunkt i det konkrete eksempel.

Sådan omposterer du valutakursdifferencerne i kassekladden

1. Gå til "Regnskab" og Vælg "Daglig".
  2. Tryk "Ny postering" og vælg typen "Kundeindbetaling". Vælg dato "18.10.20".
  3. Tast "999" i Kundenr. Vælg "Kredit". Sæt beløb til "-111,01" - summen af valutakursdifferencerne. Valuta skal være "DKK".
  4. Vælg konto 4480 i "Modkonto" & angiv en tekst. Afslut med "Gem".
  5. Kopier den oprettede kladdepostering. Skift Dato til en dag i åbent regnskabsår - her "01.01.21"
  6. Skift "Debet/kredit". I dette eksempel fra Debet til Kredit. Afslut med "Gem".
  7. Markér de oprettede posteringer og tryk på "Bogfør posteringer".

Du kan nu lukke dit genåbnede regnskabsår igen med god ro i maven. De bogførte omposteringer af valutakursposteringer vil ligge som "Åbne posteringer" på din kunde. Du kan finde dem der - og udligne.