Vælg layout for kundens faktura/tilbud/ordre/kreditnota

Vejledning
Du kan i din aftale have behov for at bruge forskellige layouts, til forskellige kunder, eller endda på den enkelte faktura.

I e-conomic kan du lave en helt generel opsætning for alle dine kunder, men du kan også styre valg af layout for en kundegruppe og for den enkelte kunde. Ligeledes kan du ændre layoutet for en enkelt faktura/tilbud/ordre/kreditnota, uanset hvilket layout der er valgt på kunden som standard.

Har du brug for hjælp til at oprette et nyt fakturalayout, kan du følge guiden for at lave en ny standard skabelonsamling

Valg af generelt layout for alle kunder

1. Tryk på “Salg” i toppen og vælg menuen “Opsætning” og herunder “Kundeopsætning”.
  2. Vælg i feltet “Layout” det ønskede layout.
  3. Afslut med “Gem”

Nu vil alle fakturaer/tilbud/ordrer/kreditnotaer til nye kunder, samt kunder/kundegrupper med “Kundegruppe” som standardlayout, automatisk oprettes med det valgte layout.

Valg af layout på en hel kundegruppe

1. Tryk på “Salg” i toppen og vælg menuen “Kunder” og herunder “Kundegrupper”.
  2. Tryk på blyanten til højre på den ønskede kundegruppe, for at redigere.
  3. Vælg det ønskede layout i feltet “Layout”
  4. Afslut med “Gem”

På den måde bliver det valgte layout automatisk brugt, når du opretter fakturaer/tilbud/ordrer/kreditnotaer til de kunder, som er placeret i denne kundegruppe.

Valg af layout på den enkelte kunde

1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Kunder" under "Kunder" i menuen til venstre.
  3. Tryk på linjeikonet "Redigér" til højre for den kunde, du ønsker at ændre skabelon for.
  4. Tryk på fanebladet "Øvrigt".
  5. Vælg det ønskede layout i feltet “Layout” og afslut på knappen "Gem".
Tip:
Har alle kunder i kundegruppen samme layout, kan du nøjes med blot at vælge layout på kundegruppen.

På den måde bliver det valgte layout automatisk brugt, når du opretter fakturaer/tilbud/ordrer/kreditnotaer til kunden.

Valg af layout på den enkelte faktura/kreditnota/tilbud/ordre

1. Opret din faktura/tilbud/ordre/kreditnota som du plejer.
  2. Tryk under “Layout” på den understregede tekst.
  3. Vælg det ønskede layout i feltet “Layout” og afslut med “OK”.

På den måde bliver layoutet på den enkelte faktura/tilbud/ordre/kreditnota ændret, uanset hvilket layout der er sat op som standard på kunden.