e-copedia

Om kassekladder og beholdningskonti

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om kassekladder og beholdningskonti.

I en kassekladde kan du oprette poster, der skal bogføres i dit regnskab. Du kan oprette alt fra finansposteringer til kundeindbetalinger i din kladde, alt efter hvordan den er sat op. Øverst i kassekladden finder du en oversigt over dine beholdningskonti og der kan du, eksempelvis, følge med i din banksaldo mens du laver dine posteringer.  

Kassekladder

Kassekladder bruges til at oprette posteringer i. Det er derfor i disse, at du skal lave al din daglige bogføring. Hvis du benytter en af e-conomics standardopsætninger, er der oprettet tre kassekladder på forhånd; Daglig, Indbetalinger og Lønninger. Brugen af forskellige kassekladder er ikke et krav, når du laver din bogføring, men de hjælper til at holde et overblik over den igangværende bogføring, hvis de bruges som posteringskategorier.

Der kan laves forskellig opsætning i kassekladderne som begrænsning til en bestemt bilagstype eller en særlig bilagsrækkefølge. 

Øverst i venstre hjørne er informationen "Saldo". Den viser den samlede saldo for den valgte kassekladde.

Tip:
Vil du have særlige bilagsnumre til eksempelvis leverandørbetalinger, så opret en kassekladde til formålet. Her kan du bestemme bilgasnummerserien for netop denne kassekladde.

Beholdningskonti

I toppen af dine kassekladder, kan e-conomic vise tre beholdningskonti. Du vælger selv, hvilke konti du vil have vist i hver enkelt kassekladde, i menuen "Opsætning af kassekladde". Der kan være tre beholdningskonti per kassekladde. Har du behov for at følge mere end tre beholdningskonti kan de altså indstilles i hver enkelt kassekladde. 

Ved at klikke på en beholdningskonto i toppen af en af dine kassekladder, kan du se kontokortet for beholdningskontoen. 

    • Hvordan ændre jeg beholdningskontoen?
Tip:
En beholdningskonto er typisk en bankkonto, kassekredit eller kassebeholdning, men der er ikke begrænsninger for hvilken konto du kan få vist som beholdningskonto. Vil du have en oversigt over hvor mange penge du har brugt på benzin i løbet af året, kan du indsætte kontoen for benzin som beholdningskonto.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer