Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Annuitetstabel – hvad er en annuitetstabel?

En annuitetstabel er en udregning, der bruges til at overskueliggøre et annuitetslåns opbygning. En annuitetstabel kan vise ændringers indflydelse på lånet

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis og uforpligtende i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

En annuitetstabel fungerer på den måde, at man laver en udregnet oversigt for et annuitetslån. Annuitetstabellen viser dermed alle lånets ydelser, og hvordan det påvirker restgælden.

Annuitetstabellens fordel

En stor fordel ved at opstille en annuitetstabel er, at det er relativt enkelt at foretage ændringer i lånets elementer. Det vil sige, at man kan se hvilke konsekvenser ændringer i lånet vil medføre. Ændrer man på ydelsen, så vil det nemlig medføre en ændring på løbetiden og omvendt.

Ændringer vil også have en indflydelse på det samlede beløb, du skal betale tilbage inklusiv renten. Jo hurtigere et lån betales tilbage, desto mindre bliver de samlede omkostninger nemlig.

De elementer, der skal bruges for at kunne opstille en annuitetstabel er:

  • Hovedstol (Lånets størrelse)
  • Renten (Årlig rente)
  • Antal terminer (eksempel: 10 år med kvartalsvise terminer = 40 terminer)

Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis