Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Comptroller - hvad er en comptroller?

En comptroller er jobtitlen på en revisor eller bogholder, der godkender virksomhedens regnskaber. Comptroller og controller er næsten det samme job

Vi kalder dem administratorer - det er alle comptrollere, bogholdere og revisorer med adgang til e-conomic regnskabsprogram. Få din egen adgang til hele programmet og prøv e-conomic gratis i 14 dage.

En comptroller godkender de regnskaber, som andre regnskabsansatte udarbejder. Comptrolleren er ansvarlig for, at regnskabet følger de standarder, der gælder for den enkelte virksomhed.

Comptroller og controller

Man kunne godt tro, at comptroller var et fejlagtigt forsøg på at stave til controller. Dog er det to forskellige jobtitler, der rigtigt nok har en meget stor fællesmængde med hensyn til arbejdsopgaver, men som stadig har deres specifikke fokusområder.

Oftere end controlleren vil comptrolleren arbejde i offentlige organisationer eller for regeringen, som det øverste led i regnskabsafdelingen. Jobbet vil typisk bestå i at efterse regnskaber og godkende dem.

Offentligt og privat ansat

Hvis man undersøger opslåede stillinger, der efterspørger de to titler, så kan det være svært at få øje på en forskel mellem arbejdsopgaverne.

Som hovedregel kan man dog bruge den skelnen, der er mellem comptrolleren som offentligt ansat, og controlleren som privat ansat.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis