Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Regnskab - hvad er et regnskab?

Et regnskab er en opgørelse over indtægter og udgifter

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang med at lave dit regnskab i e-conomic regnskabsprogram, så kontakt gerne vores support eller tilmeld dig et af vores regnskabskurser.

Ud fra regnskabet kan du se resultatet, i en bestemt periode, for en økonomisk aktivitet, eksempelvis driften hos et firma eller en forretning.
Det kan eksempelvis være månedsregnskab, kvartalsregnskab, halvårsregnskab eller årsregnskab.

Regnskaber indeholder typisk en resultatopgørelse og en balance. Resultatopgørelsen viser om virksomheden har haft over- eller underskud. Balancen udtrykker værdien af det, som virksomheden ejer og skylder væk på tidspunktet for opgørelsen.

Dokumentation og bilag

Når du driver en virksomhed, skal der laves et regnskab, der regelmæssigt skal føres og dokumenteres med bilag (faktura, regninger, lønsedler, kontoudtog m.fl.). Bilagene skal du gemme i fem år.

Der er forskellige regler for, hvordan du skal udarbejde dit regnskab, der afhænger af din virksomheds størrelse.

Revisor eller ej til dit regnskab?

Du behøver ikke selv at stå for din virksomheds regnskab, men det er dit ansvar, at regnskabet er i orden. Mange selvstændige vælger at have en revisor eller en bogholder til at udarbejde firmaets regnskab, selvom det ikke er et krav. Det kan dog være en stor hjælp for mange, hvis man ikke har et godt kendskab til regnskabsforhold.

e-conomic og revisorer

I e-conomic er der mange revisorer og bogholdere tilknyttede. Du kan klikke ind og se dem på vores revisorliste og eventuelt kontakte en, eller du kan få din personlige revisor tilknyttet til e-conomic. Ved at bruge vores online regnskabsprogram bliver det let at dele regnskab med din revisor.

Underskriv regnskabet med en digital underskrift

Skal regnskabet eller andre dokumenter underskrives af forskellige personer, som ikke sidder samme sted, så kan man med fordel benytte sig af digital underskrift. Med Visma Addo bliver en digital underskrift klaret hurtigt og nemt.  


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis