Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Kvartalsregnskab - hvad er et kvartalsregnskab?

Et kvartalsregnskab er en opgørelse over indtægter og udgifter for et kvartal

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Når man taler om et kvartalsregnskab, menes der blot et regnskab eller en status over indtægter og udgifter for et givent kvartal. Et kvartalsregnskab er ikke obligatorisk, men det er en god idé at registrere det i regnskabet. Det bruges altså primært til at lave en status i virksomhedens drift og økonomi.

Hvad skal et kvartalsregnskab indeholde?

Et kvartalsregnskab indeholder gerne en resultatopgørelse og en balance for et givent kvartal. Resultatopgørelsen viser om virksomheden har haft overskud eller underskud og balancen er et udtryk for værdien af det som virksomheden ejer og skylder væk på tidspunktet for opgørelsen.

Der skal altid laves fire kvartalsregnskaber pr. år, hvoraf det sidste bliver betegnet som et ’årsregnskab’, hvilket til forskel fra kvartalsregnskabet er obligatorisk.

Hvad er meningen med et kvartalsregnskab?

Det er fordelagtigt at lave et kvartalsregnskab, da man via resultatopgørelsen kan sammenligne det med andre kvartalsregnskaber, og fordi man så har mulighed for at stille det op mod virksomhedens budget. Man kan herfra vurdere virksomhedens situation i forhold til, hvordan man har vurderet den aktuelle status, og om virksomheden har overskud eller underskud.

Hvis man ender op med et alvorligt underskud, og omstændighederne derudover er kritiske, kan det være nødvendigt at melde om betalingsstandsning. Læs her om betalingsstandsning.

Hvem skal bruge kvartalsregnskabet?

Kvartalsregnskabet er mest ment til virksomhedens eget brug, men der er visse selskaber hvis kvartalsregnskaber er væsentlige for omverden, specielt børsnoterede virksomheder. C20-indekset udgør de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs, og her er det en afgørende faktor, hvordan kvartalsregnskaberne for de respektive selskaber ser ud.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis