Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Revisionsfirma - hvad er et revisionsfirma?

Et revisionsfirma er en virksomhed, der har revisorer ansat, og fungerer som sparringspartner for en virksomhed i økonomiske henseender

Leder du efter et revisionsfirma, så kan du med fordel bruge e-conomic regnskabsprograms revisorliste til at finde en.

Som navnet antyder, fungerer et revisionsfirma og dets tilhørende revisorer, som en instans, der gennemser, vurderer og godkender et økonomisk anliggende for en virksomhed.

Revisoren står altså med andre ord som garant for, at virksomhedens regnskabsmæssige forhold overholder lovgivningen.

Hvordan finder jeg et revisionsfirma?

Det er forskelligt, hvordan man skaffer en revisor; det er ofte, at man har fået en revisor eller et revisionsfirma anbefalet fra andre eller har god erfaring med én fra et tidligere job.

Men står man med en helt nystartet virksomhed som selvstændig, kan det være svært lige at vide, hvor man skal gå hen. Et godt sted at starte er at søge på internettet efter en revisor eller et revisionsfirma i det område man ønsker.

I e-conomic har vi over 3.500 revisorer og revisionsfirmaer tilknyttet, som er kendt med og benytter e-conomic til hverdag. Du kan finde og søge i vores administratorliste her.

Skal jeg finde en revisor?

Alle aktieselskaber og anpartsselskaber er forpligtet til at have en autoriseret revisor tilknyttet, til det formål at revidere virksomhedens regnskab. Alle børsnoterede selskaber er forpligtet til at have en statsautoriseret revisor tilknyttet.

For enkeltmandsvirksomheders og I/S virksomheders vedkommende, er det ikke et lovkrav at have en revisor tilknyttet. Det kan dog være en rigtig god idé at have én, især hvis man ikke selv er så stærk i regnskabsverdenen.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis