Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

CSV-fil - hvad er en kommasepareret fil?

En CSV-fil er en fil af et format man, oversat fra engelsk, kalder en kommasepareret fil

I e-conomic regnskabsprogram kan du nemt importere filer - eksempelvis i CSV-format. Har du brug for hjælp, så hjælper vores Support dig ganske gratis.

Begrebet CSV kommer fra engelsk og er en forkortelse af ’comma-separated values’. Det er simpelt tekstformat, og bruges i mange sammenhænge, når større mængder af data skal flyttes fra én database til en anden, hvor disse ikke er direkte forbundet.

CSV formatet er velkendt i de fleste it-sammenhænge og dateres tilbage til de første ’business computing’ tider og er derfor bredt supporteret.

Hvornår bruger man CSV-fil formatet?

I de fleste tilfælde bruges CSV-fil formatet til overførsel af større mængder af data mellem forskellige computerprogrammer og mellem databaser. Eksempelvis bruges det, hvis man skal overføre information fra en database til et regneark.

CSV er smart fordi det så at sige koger al data ned i samme format, uanset skriftstørrelse, forskellige formateringsforudsætninger etc.

Hvordan er en CSV-fil opbygget?

Som navnet antyder, er kommaseparerede filer delt op af kommaer. Hver post i tabellen udgør en linje af tekstfilen. Hver feltværdi af en post er separeret fra næste med et komma. Implementeringer af CSV kan ofte håndtere feltværdier med indlejret linjeskift eller separatortegn i form af eksempelvis anførselstegn.

Nogle systemer der kan læse CSV-filer kan godt fortolke kommaer i selve dataet, mens andre ikke kan. Læs i e-copedia om, hvilke tegn man skal være varsom med i e-conomic sammenhæng.

CSV-filer i e-conomic

I e-conomic er CSV formatet aktuelt ved import og eksport af data, eksempelvis varekartoteker og kundekartoteker. Læs mere her om CSV-filer i e-conomic.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis