Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Følgeseddel - hvad er en følgeseddel?

En følgeseddel er en seddel, der følger med en vare. Følgeseddelen indeholder typisk vigtige oplysninger om pakken og fragten

e-conomics lagermodul giver dig mulighed for at udarbejde følgesedler. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

En følgeseddel er vedlagt pakken, som du typisk modtager med posten, og den kan indeholde forskellige oplysninger afhængig af forskellige omstændigheder.

Hvad indeholder følgesedlen typisk?

For det første beskriver følgesedlen, hvad pakken indeholder af varer. Den beskriver også, hvis der er nogle varer, som ikke er medsendt, og giver altså et overblik over, hvad man som kunde har bestilt i første omgang, og hvad man har modtaget.

Den beskriver altså også, hvad der ikke er medsendt, og man får overblikket over, hvad leverandøren mangler at sende – hvad der ligger i restordre.

Andre oplysninger på følgesedlen

Normalt indeholder en følgeseddel ikke priser på de pågældende varer, men de enkelte varer er kun antalsangivne – både de modtagne samt de resterende.

Derudover indeholder en følgeseddel også gerne adresseoplysninger og bankoplysninger.

Dette er i grove træk en beskrivelse af en ”klassisk” følgeseddel.

Følgeseddelens mange varianter

Følgesedler kan have mange forskellige udseender alt afhængig af formålet. Indholdet af diverse kontaktoplysninger og bankoplysninger kan variere, og derudover kan der være andre oplysninger, der er nødvendige udover de sædvanlige.

Der kan også fremkomme specielle beskeder til den enkelte kunde, som leverandøren af den ene eller anden grund skal medsende på følgesedlen. Udseendet af en følgeseddel afhænger generelt af den enkelte virksomheds design af denne.

Vil du vide mere om følgesedler?

Hvis du vil vide mere om følgesedler i e-conomic, kan du læse om det og få hjælp i vores e-copedia.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis