Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Kapitalpension – hvad er kapitalpension?

Kapitalpension er en form for pension, som man typisk får udbetalt som ét stort beløb ved pensionsalderen i stedet for en løbende pensionsindtægt

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Kapitalpensionen kan først blive udbetalt, når du når pensionsalderen. Du får udbetalt din kapitalpensions fulde beløb. Ved alvorlig sygdom kan du få din pension, selvom du ikke har nået pensionsalderen.

Udbetalingen af kapitalpension bliver beskattet med 40 %. Du kan oprette en kapitalpension hos forsikringsselskaber og i pengeinstitutter.

Fradrag ved kapitalpension

Tidligere har man fået fradrag for indbetalinger på din kapitalpension, men siden 2013 har fradraget været afskaffet. Indbetalinger, der blev foretaget i 2012 er dog stadig fradragsberettigede.

Som en del af den nye kapitalpensionsordning bliver der givet mulighed for i stedet at oprette en aldersopsparing eller en aldersforsikring. Læs mere om det på Skats hjemmeside.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis