Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Kvalitativ værdiansættelse – hvad er det?

Kvalitativ værdiansættelse er en udregning, der bruges til at beskrive en rettighedsværdi på en skala i stedet for i kroner og ører

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

En kvalitativ værdiansættelsesmetode vil typisk udmunde i en score på en skala, hvilket giver dig en indikation af rettighedens værdi. Denne form for værdiansættelse giver dig et bedre overblik over rettighedens styrke, dækning og brugbarhed.

Hvornår bruges kvalitative værdiansættelsesmetoder?

Tilfælde hvor det vil være relevant at se på disse faktorer frem for at se på værdien i kroner og øre kan eksempelvis være, når du skal tage en strategisk beslutning om hvorvidt det ønskes at beholde, opgive, sælge, købe, indlicensere eller udlicensere en rettighed.
 

Kombinér metoderne ved kvalitativ værdiansættelse

Det anbefales, at du bruger indtil flere metoder, når du skal værdiansætte en rettighed. Skal du eksempelvis værdiansætte et patent, kan du med fordel bruge den kvalitative metode. Du kan også kombinere en kvalitativ metode med kvantitative værdiansættelsesmetoder.

Dette gøres for at give dig det bedste resultat, og samtidig giver det et sammenligningsgrundlag.
 

Har du behov for at vide mere om hvor meget dine patenter, brugsmodeller, varemærker eller designs er værd, så kan du på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside læse mere om værdiansættelse og hvilke metoder du kan tage i brug til din værdiansættelse. 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis