Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

PayPal - Hvad er Paypal

PayPal er en amerikansk fintech virksomhed der blev dannet i 1998.

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Du har muligvis hørt om PayPal før. Måske har du endda brugt det i forbindelse med nethandel. Her på siden kan du få mere viden om hvad det er, hvad det bruges til og hvad det betyder for dig som forbruger. 

Baggrund

PayPal - som er en amerikansk tech-virksomhed - faciliterer betalinger mellem forskellige aktørere gennem online transaktioner. Aktørerne kan både være private forbrugere og erhverv (hovedsageligt webshops). 

Virksomheden PayPal blev grundlagt i 1998. Dengang hed den Confinity, og havde på daværende tidspunkt mest fokus på at udvikle sikkerhedssoftware som beskyttede mod computervirus. I 2000 blev virksomheden lagt sammen med X.com. X.com var en af verdens aller første online banker og blev grundlagt af Tesla-grundlæggerne Elon Musk - som også er stor fortaler for kryptovaluta.

PayPal i dag

I dag er PayPal en betalingstjeneste som håndterer transaktioner i forbindelse med nethandel. En PayPal-bruger tilbydes muligheden for at oprette en konto på PayPals platform. Kontoen forbindes herefter til brugerens kreditkort eller bankkort og gør det muligt at sende eller modtage betalinger til og fra andre PayPal-konti online eller via virksomhedens app.

PayPal tilbyder betalingstjenester og -løsninger til både private forbrugere og virksomheder. Virksomheden giver private forbrugere mulighed for at shoppe, foretage betalinger og overføre penge med relativ lethed.

Sådan kommer du i gang med PayPal

Brugere skal bruge en e-mailadresse for at tilmelde sig en konto. Herefter skal brugeren angive et kreditkort, et betalingskort eller en bankkonto for at fuldføre opsætningen.

En af PayPals største forcer er at de tilbyder en betalingsservice de lader dig foretage sikre transaktioner uden at oplyse dit kreditkortnummer til websteder, personer eller virksomheder. I stedet giver du dine oplysninger til PayPal, som foretager betalingen på dine vegne.

Hvis du bruger PayPal til at foretage et køb i en onlinebutik, er det helt gratis at bruge. Du skal dog muligvis betale et lille servicegebyr for at bruge PayPal til at overføre penge til en anden person. 

En global betalingsservice

I dag er PayPal en global betalingsservice og bruges i mere end 200 lande med over 392 mio. tilknyttede konti. 

PayPal blev børsnoteret i 2002 og forhandles under tickeren (NASDAQ: PYPL) - og er siden da kun vokset særligt efter at nethandel er blevet en naturlig del i forbrugernes indkøbsmønster. 

Med denne globale success, kan det nemt forekomme at møde PayPal i forbindelse med et køb over nettet. Også i andre lande end Danmark, og dermed også i andre valutaer. Skulle det ske, og får du brug for at vide hvad en PayPal-betaling er i danske kroner, så besøg vores valutaomregner og få en daglig opdateret valutakurs.

 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis