Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

PayPal - Hvad er Paypal

PayPal er en amerikansk fintech virksomhed der blev dannet i 1998.

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Du har muligvis hørt om PayPal før. Måske har du endda brugt det i forbindelse med nethandel. Her på siden kan du få mere viden om hvad det er, hvad det bruges til og hvad det betyder for dig som forbruger. 

Baggrund

PayPal - som er en amerikansk tech-virksomhed - faciliterer betalinger mellem forskellige aktørere gennem online transaktioner. Aktørerne kan både være private forbrugere og erhverv (hovedsageligt webshops). 

Virksomheden PayPal blev grundlagt i 1998. Dengang hed den Confinity, og havde på daværende tidspunkt mest fokus på at udvikle sikkerhedssoftware som beskyttede mod computervirus. I 2000 blev virksomheden lagt sammen med X.com. X.com var en af verdens aller første online banker og blev grundlagt af Tesla-grundlæggerne Elon Musk - som også er stor fortaler for kryptovaluta.
 

PayPal i dag

I dag er PayPal en betalingstjeneste som håndterer transaktioner i forbindelse med nethandel. En PayPal-bruger tilbydes muligheden for at oprette en konto på PayPals platform. Kontoen forbindes herefter til brugerens kreditkort eller bankkort og gør det muligt at sende eller modtage betalinger til og fra andre PayPal-konti online eller via virksomhedens app.

PayPal tilbyder betalingstjenester og -løsninger til både private forbrugere og virksomheder. Virksomheden giver private forbrugere mulighed for at shoppe, foretage betalinger og overføre penge med relativ lethed.
 

Sådan kommer du i gang med PayPal

Brugere skal bruge en e-mailadresse for at tilmelde sig en konto. Herefter skal brugeren angive et kreditkort, et betalingskort eller en bankkonto for at fuldføre opsætningen.

En af PayPals største forcer er at de tilbyder en betalingsservice de lader dig foretage sikre transaktioner uden at oplyse dit kreditkortnummer til websteder, personer eller virksomheder. I stedet giver du dine oplysninger til PayPal, som foretager betalingen på dine vegne.

Hvis du bruger PayPal til at foretage et køb i en onlinebutik, er det helt gratis at bruge. Du skal dog muligvis betale et lille servicegebyr for at bruge PayPal til at overføre penge til en anden person. 
 

En global betalingsservice

I dag er PayPal en global betalingsservice og bruges i mere end 200 lande med over 392 mio. tilknyttede konti. 

PayPal blev børsnoteret i 2002 og forhandles under tickeren (NASDAQ: PYPL) - og er siden da kun vokset særligt efter at nethandel er blevet en naturlig del i forbrugernes indkøbsmønster. 

Med denne globale success, kan det nemt forekomme at møde PayPal i forbindelse med et køb over nettet. Også i andre lande end Danmark, og dermed også i andre valutaer. Skulle det ske, og får du brug for at vide hvad en PayPal-betaling er i danske kroner, så besøg vores valutaomregner og få en daglig opdateret valutakurs.
 

Paypals konkurrenter

Paypal er en af de førende spillere på markedet for online betalinger, men selvom det dominerer branchen, findes der stadig en række konkurrenter, der tilbyder lignende tjenester med deres eget særpræg. Lad os tage et kig på nogle af de mest prominente navne:
 

Stripe

Stripe er en anden af de største platforme for online betalinger, der byder på tjenester, der minder om Paypal, inklusiv muligheden for at modtage og sende betalinger samt integrere betalinger direkte på en virksomheds hjemmeside. Stripe er kendt for sin enkle og intuitive platform, der er let at kombinere med andre systemer, samt en omfattende dokumentation, der hjælper udviklere.
 

Square

Square er en anden stor aktør på markedet for online betalinger. Square er mest berømt for deres små kreditkortlæsere, der kan tilsluttes smartphones og tablets, og giver små virksomheder mulighed for at modtage betalinger uanset hvor de befinder sig. Square tilbyder også en række andre løsninger inden for betalinger, herunder en integreret platform til online.
 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis