Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Statsautoriseret revisor – hvad er en statsautoriseret revisor?

Statsautoriseret revisor er en beskyttet titel for de højest uddannede revisorer, som udfører revision af børsnoterede selskabers regnskaber

Er du på udkig efter en statsautoriseret revisor, eller måske en bogholder? Så kan du med fordel bruge e-conomic regnskabsprograms revisor- og bogholderliste.

Titlen som statsautoriseret revisor kræver, at man har en specifik uddannelse. En statsautoriseret revisor må revidere børsnoterede selskabers regnskab.

Hvilken uddannelse har en statsautoriseret revisor?

Alle statsautoriserede revisorer har taget en revisoreksamen til statsautoriseret revisor. Revisoreksamen afholdes af Erhvervsstyrelsen. Man skal have en revisorkandidateksamen (cand.merc.aud.) for at kunne gå til revisoreksamen.

Eksamen består af en mundtlig og en skriftlig eksamen. Du kan læse mere om, hvilke krav uddannelsen har på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Foreningen for statsautoriserede revisorer

En statsautoriseret revisor vil som regel være medlem af foreningen for statsautoriserede revisorer. Der findes yderligere to revisorforeninger; en for registrerede revisorer og en for revisorer uden revisoruddannelse.

En revisors medlemskab af en af de tre foreninger er din sikkerhed for, hvilken uddannelsesbaggrund, din revisor har. Samtidig vil et sådan medlemskab som regel være din sikkerhed mod revisorfejl.

Revisorer og e-conomic

Hvis du står og mangler en revisor, så kan du bruge e-conomics revisor- og bogholderliste til at finde en. Du kan gå ind på listen og finde en revisor der er nær dig. Det vil sige, at hvis din virksomhed ligger i København, så kan du finde en liste over statsautoriserede revisorer i København.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis