Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Økonomi – hvad er økonomi?

Økonomi er forvaltning af penge og er samtidig betegnelsen for en uddannelse inden for eksempelvis regnskab, finansiering og afsætning

e-conomic er et komplet regnskabsprogram, der hjælper dig med at holde styr på økonomien. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Overordnet er økonomi betegnelsen for styring af materielle værdier, hvilket typisk vil være penge. Inden for erhvervsøkonomien beskæftiger man sig eksempelvis med områder som afsætning, regnskab og finansiering.

Ordet økonomi er græsk og betyder husholdningens lov. Økonomi dækker dog over meget mere end bare privatøkonomi. En opdeling af økonomi kan eksempelvis være i privatøkonomi og erhvervsøkonomi.

Hvad er erhvervsøkonomi?

Erhvervsøkonomi opdeles typisk i mikroøkonomi og makroøkonomi.

Mikroøkonomien beskæftiger sig med udbud og efterspørgsel efter varer og serviceydelser . Mikroøkonomien beregner, hvordan en ændring af priser påvirker forskellige markeder, og resultatet vil ofte indgå i en virksomheds grundlag for at træffe beslutninger.

Makroøkonomi (eller nationaløkonomi) har en mere global orientering, hvor overordnede forhold som BNP, økonomisk politik, konjunkturer og hele industrier er i fokus.

Uddannelsen i økonomi

Typisk vil man kunne uddanne sig som økonom gennem et 3-årigt bachelorforløb på et af landets universiteter. Efter bacheloren i økonomi kan man vælge en mere specifik retning ved at tage en kandidat, som er en 2-årig overbygning. Se Uddannelsesguiden for mere information.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis