Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Varekreditor – hvad er en varekreditor?

En varekreditor er en person eller virksomhed, der har penge til gode hos en varedebitor

e-conomic holder styr på alle former for kreditorer. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

En varekreditor kan sagtens omtales som kreditor - en varekreditor er blot en slags underbetegnelse. Betegnelsen varekreditor indikerer handel med varer.

Forskellen mellem kreditorer og varekreditorer

Der skelnes mellem varekreditorer og kreditorer, da den leverede vare specifikt indgår på varedebitorens varelager. Det behøver ikke nødvendigvis at være færdigproducerede varer der leveres - det kan også være materialer, som indgår i varedebitorens produktion.

Man vil eksempelvis bruge benævnelsen kreditor, hvis den købte genstand er inventar og lignende, som ikke indgår i debitorens produktion. Disse kreditorer kaldes ofte andre kreditorer.

Når der findes en kreditor eller varekreditor, vil der altid findes en debitor eller en varedebitor, hvilket er den anden part i kunde/leverandørforholdet.

Hvis du vil vide mere om kreditorer, kan du læse om hvordan man opretter en kreditor i e-conomic regnskabsprogram i vores e-copedia.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis