e-copedia

Afstemning af moms

Vejledning
Momsafstemningen er dit værktøj til at danne dig et hurtigt overblik, over sammensætningen af din moms, for den angivne periode.

Sådan laver du en momsafstemning

  1. Tryk ind på fanen "Rapporter".
  2. Vælg "Moms" → "Momsafstemning" i menuen i venstre side.
  3. Udfyld felterne.
  4. Tryk "OK". Her får du en oversigt over alle de konti, der har en momskode tilknyttet, samt konti uden momskode, hvorpå der optræder posteringer med momskode.

Oplysninger om kolonnerne: 

Nettosaldo: Totalen for posteringerne på kontiene på listen ekskl. moms i den angivne periode.

Posteringer med anden momskode: Totalen af posteringer på konti med momskode tilknyttet, som er foretaget uden momskode - på fagsprog er det posteringer med undertrykt moms.

Sats: Momssatsen i %.

Kode: Den registrerede momskode på kontoen.

Bogført moms: Dette er den samlede værdi for hvad reelt er bogført på kontoen, og vil altid stemme overens med hvad der står i momsopgørelsen. 

Beregnet moms: Nettosaldo x Sats - dvs. det forventede samlede momsbeløb på baggrund af kontoopsætningen.

Forskel: Forskellen mellem den bogførte og den beregnede moms. Står der et beløb her, er det oftest udtryk for eventuelle posteringer, uden momskode, på kontoen x satsen. Er der mere end det, er det her du skal ned og grave i posteringerne på kontoen, for at finde ud af, hvad der er sket herpå.

Vis/skjul søgeområde

  1. Du har mulighed for at få vist din søgning over din fremsøgte rapport, ved at klikke på de to pile, der peger nedad i toppen af siden
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Rapporter
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer