e-copedia

Vi har bygget et nyt og forbedret e-copedia til dig. Vi håber du vil nyde din support rejse.
Du er altid velkommen til at sende os feedback via “Feedback” knappen i højre side.
Læs mere om det nye e-copedia

Moms

Artikler med tagget “Moms” i
Alle artikler med tagget “Moms”
Denne guide vejleder i, hvordan du opsætter, hvordan momsen fra salget af din vare/ydelse skal håndteres ud fra varens varegruppe.
Når du importerer varer fra lande udenfor EU, så skal du som hovedregel betale dansk moms. Dette kaldes for importmoms. Denne moms skal medtages på din momsopgørelse efter Importspecifikationen fra SKAT.
I denne artikel vil du lære mere om repræsentationsmoms. Repræsentationsmoms udgør en fjerdedel af den betalte moms, under nogle særlige omstændigheder. Hvis du er i tvivl om, hvornår du kan anvende repræsentationsmoms, kan du altid søge hjælp på SKATs hjemmeside eller rådføre dig med en autoriseret revisor.
I denne artikel vil du lære mere om momsindberetning i e-conomic. Når du har bogført både din indgående- og udgående moms i e-conomic, kan du danne en momsopgørelse, sikre dig, at alt er lavet korrekt og indberette din moms til SKAT.
I denne guide bliver der gennemgået, hvordan du kan se de direkte posteringer på dine momskonti.
Denne guide vejleder til, hvordan du krediterer din faktura uden moms og herefter opretter en ny faktura med moms.
Rapporten viser salg til EU-kunder med både landekode og momsregistreringsnummer - så du nemt kan rapportere videre.
I denne artikel vil du lære mere om funktionen "Markér som indberettet". Du kan få bogført din indberettede moms direkte fra momsopgørelsen. Det forudsætter dog, at du har oprettet en konto til formålet.
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du skal håndtere det, når du sælger til udlandet. Når du sælger dine varer til kunder i f.eks. både Sverige (inden for EU) og USA (uden for EU/øvrige lande), skal du sikre dig, at du har valgt de korrekte salgskonti ind i de korrekte felter i dine varegrupper, for at få momsen placeret korrekt i din bogføring - og dermed i momsopgørelsen.
I denne artikel vil du lære mere om købsmoms.
Momsafstemningen er dit værktøj til at danne dig et hurtigt overblik, over sammensætningen af din moms, for den angivne periode.
Nogle gange hænder det at din indenlandske kunde skal have sin faktura uden moms. I guiden her, vil vi gennem, hvordan du sender en faktura uden moms.
Når du sælger varer eller ydelser i din virksomhed, skal salget beregnes med moms i dit regnskab. Det kaldes Udgående moms eller salgsmoms i daglig tale.
Nogle aktiviteter skal beregnes med begrænset momsfradrag eller "splitmoms", ifølge SKAT. I guiden her, gennemgås det hvordan dette bogføres som en flerbenet postering. Flerbenede posteringer tillader dig at dele totalbeløbet på posten ud - og vi tager dig med trin for trin.
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvor det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.
I denne artikel vil du lære mere om hvordan du kan sætte e-conomic op til at hjælpe dig med at holde styr på din moms.
Denne guide vejleder til, hvordan du krediterer din faktura med moms og herefter opretter en ny faktura uden moms.
I e-conomic findes der fire momszoner som standard. Disse zoner afgør, hvordan momsen skal håndteres, når du sælger varer eller ydelser til din kunde. Derfor er det vigtigt, at momszonen er indstillet korrekt på alle dine kunder. Husk at rådføre dig med en autoriseret revisor, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal beregne din moms.
I denne artikel vil du lære mere om momskoder i e-conomic. Når du vælger en standardopsætning får du automatisk 12 forudindstillede momskoder i dit regnskab.
I denne artikel vil du lære mere om mulighederne for at registrere købsmoms indenfor EU. Når du skal registrere din købsmoms fra lande udenfor EU, så kan e-conomic håndtere dette på 2 måder, enten ved leverandørfaktura eller finansbilag.
Når du har betalt eller fået penge for din moms i banken, skal du bogføre det på kontoen for betalt moms og med modkonto på bankkontoen i dit regnskab.
I denne guide gennemgår vi, hvordan du kan efterberegne din moms.
I denne artikel vil du lære mere om, hvad brugtmoms er, og hvordan du udregner den manuelt.
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvorefter det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.
I denne artikel vil du lære mere om momsopgørelsen. Når du bruger e-conomic til at bogføre dine fakturaer og udgiftsbilag, får du automatisk de beløb, du skal angive til SKAT i forbindelse med moms.
Sælgere af teleydelser, broadcasting og e-services skal fra 2015 faktureres med den momssats og efter de regler, der gælder i det EU-land, hvor den private modtager bor.
Når du køber varer eller ydelser i andre EU-lande skal du tage stilling til, hvilken momskode, der skal påføres dine købskonti i kontoplanen.
I arkivet kan du se de momsopgørelser, du har markeret som indberettet, og på den måde, kan du få et overblik over de indberetninger, du tidligere har udført i e-conomic.
Når du skal fakturere en indenlands kunde er det vigtigt at du sikre dig, at der er den rette moms på fakturaen.
Alle artikler med kategori “”

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Illustration, mand med computer
E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.