e-copedia

Moms

Artikler med tagget “Moms” i
Alle artikler med tagget “Moms”
Har du bogført en faktura med moms, som skulle have været uden moms, eller omvendt? Denne guide vil vise dig, hvordan du kan kreditere din faktura, foretage rettelserne og derefter oprette en ny faktura.
I denne artikel vil du lære mere om momsopgørelsen. Når du bruger e-conomic til at bogføre dine fakturaer og udgiftsbilag, får du automatisk de beløb, du skal angive til SKAT i forbindelse med moms.
Repræsentation er udgifter til at afslutte en forretning eller tilknytte eller bevare forretningsforbindelser, det kan fx. være restaurationsbesøg, mad og drikke, gaver og andre udgifter i forbindelse med jubilæer, fødselsdage, rejser, udflugter mv.
På denne side kan du læse mere om, hvad momsindberetning indebærer og hvad du skal gøre fra start til slut for at indberette din moms nemt, hurtigt og rigtigt.
I denne guide bliver der gennemgået, hvordan du kan se de direkte posteringer på dine momskonti.
D. 1. juli 2021 blev momsreglerne ændret for salg til private indenfor EU, det betyder at hvad der før hed One Stop Moms, nu hedder Moms One Stop Shop (MOSS).
Denne guide vejleder i, hvordan du opsætter, hvordan momsen fra salget af din vare/ydelse skal håndteres ud fra varens varegruppe.
Nogle aktiviteter skal beregnes med begrænset momsfradrag eller "splitmoms", ifølge SKAT. I guiden her, gennemgås det hvordan dette bogføres som en flerbenet postering. Flerbenede posteringer tillader dig at dele totalbeløbet på posten ud - og vi tager dig med trin for trin.
I denne artikel vil du lære mere om købsmoms. Indgående moms er det beløb der påføres prisen på en vare eller en ydelse, når du laver et køb.
Momsafstemningen er dit værktøj til at danne dig et hurtigt overblik, over sammensætningen af din moms, for den angivne periode.
Har du en leaset bil i din virksomhed, kan der tages fradrag af momsen!
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvorefter det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.
I denne artikel vil du lære mere om funktionen "Markér som indberettet". For at dit regnskab kan være så retvisende som muligt skal du fortælle e-conomic når du indberetter din moms. Det gør du ved at markere din momsopgørelse som indberettet. Funktionen gør at din moms afregnes og momsopgørelsen i den valgte periode vil anses som færdighåndteret. Du kan også få bogført din indberettede moms direkte fra momsopgørelsen. Det forudsætter dog, at du har oprettet en konto til formålet.
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvor det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.
I denne artikel vil du lære mere om hvordan e-conomic kan hjælpe dig med at holde styr på din moms og finde den nødvendige information om hvor du skal hen for at sikre at din opsætning er sat korrekt op til den moms du skal registrere.
Har du brug for en bedre grundforståelse for moms? I denne artikel kan du lære mere om hvad moms er og gennemgå de vigtige principper som er gode at kende til når du laver moms i e-conomic.
Brugtmoms benyttes når du videreforhandler brugte varer. Brugtmoms betyder at du skal beregne moms af din avance, ikke af hele salgsprisen.
Når du sælger varer eller ydelser i din virksomhed, skal salget som udgangspunkt beregnes med moms i dit regnskab. Det kaldes udgående moms eller salgsmoms i daglig tale og er den form for moms som pålægges dit varesalg.
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du skal håndtere dit salg til udlandet. Når du sælger dine varer til kunder i f.eks. både Sverige (inden for EU) og USA (uden for EU/øvrige lande), skal du sikre dig, at du har den korrekte opsætning. Det indebærer at du har valgt de korrekte salgskonti i de korrekte felter under opsætningen af dine varegrupper, for at få momsen placeret korrekt i din bogføring - og dermed i momsopgørelsen.
Efter du har indberettet din moms i e-conomic skal du også bogføre betalingen af denne. Når du har betalt eller fået penge for din moms i banken, skal det bogføre på kontoen for betalt moms. Her vil en passende modkonto være bankkontoen i dit regnskab.
Har du bogført nye posteringer i en periode hvor din momsopgørelse allerede er indberettet? Så skal du efterberegne din moms. I denne guide gennemgår vi, hvordan du gør.
Rapporten viser salg til kunder indenfor EU med både landekode og momsregistreringsnummer - så du nemt kan rapportere videre.
I e-conomic findes der fire momszoner som standard. Disse zoner afgør, hvordan momsen skal håndteres, når du sælger varer eller ydelser til din kunde. Momszonen er eksempelvis første led i at udlede om din kundes faktura skal være med eller uden moms og har betydning for om momsopgørelse i sidste ende viser det korrekte. Derfor er det vigtigt, at momszonen er indstillet korrekt på alle dine kunder. Husk at rådføre dig med en autoriseret revisor, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal beregne din moms.
Når du importerer varer fra lande udenfor EU, så skal du som hovedregel betale dansk moms. Dette kaldes for importmoms. Denne moms skal medtages på din momsopgørelse efter Importspecifikationen fra SKAT.
Når du køber varer eller ydelser i andre EU-lande eller udland, er der andre momsforhold end dem vi har inden for Danmark som kommer i spil. Din aftale har alt der er behov for når du har andre momsforhold der skal afdækkes men det er vigtigt at du laver din opsætning korrekt så systemet kan registrere den rigtige moms.
I arkivet kan du se de momsopgørelser, du har markeret som indberettet tidligere, og på den måde, kan du få et overblik over de indberetninger, du tidligere har udført i e-conomic.
I denne artikel vil du lære mere om momskoder i e-conomic. Når du vælger en standardopsætning får du automatisk 12 forudindstillede momskoder i dit regnskab men du kan stå i den situation at du mangler en bestemt kode. Her kan du se hvordan du selv opretter den.
Alle artikler med kategori “”

Tips og typiske spørgsmål

Med tagget “Moms”

  • Hvordan beregner jeg momsen?
  • Hvorfor er min momsopgørelse og momsafstemning ikke ens?
  • Hvad betyder ”Markér som indberettet”?
  • Brugtmoms
  • Hvordan bogfører jeg betalt eller tilbagebetalt moms?
  • Hvordan håndterer jeg køb i udlandet?
  • Omvendt betalingspligt
  • Hvordan fungerer "Gulpladebil moms"?
  • Repræsentationsmoms
  • Hvilken momskode skal jeg bruge?
  • Hvad skal jeg være opmærksom på ved indkøb i udenlandsk valuta?
  • Hvorfor foreslår e-conomic priser i DKK når jeg bestiller varer i EUR?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer