Overfør din Momsopgørelse til SKAT

Vejledning
Denne guide beskriver hvordan du overfører din Momsopgørelse fra e-conomic til SKAT.

Når du har gennemgået trinnene vedrørende opsætningen af integrationen til SKAT, er du nu klar til at overføre tallene fra din Momsopgørelse fra e-conomic til SKAT, så de kan blive indberettet.

Denne proces indebærer, at du først overfører tallene fra e-conomic, og derefter inden for 14 dage godkender overførslen i SKAT. Hvis godkendelsen ikke sker inden for 14 dage, skal du starte processen forfra.

Sådan overfører du Momsopgørelsen

1. Gå til fanen "Rapporter".
  2. Under "Moms" i menuen til venstre skal du trykke på "Momsopgørelse".
  3. Vælg den periode du gerne vil lave en momsopgørelse for, og tryk på knappen "OK".
  4. Tryk på den blå knap "Overfør".
  5. I vinduet som åbner skal du bekræfte indberetningen ved, at trykke på den blå knap "Overfør momsindberetning".
    • Hvorfor kan jeg ikke trykke "Overfør"?
OBS:
Bemærk venligst, at overførte indberetninger, som er blevet lavet via integrationen til SKAT, ikke kan fortrydes, når de først er blevet godkendt. Det er derfor essentielt at være nøje opmærksom på de oplysninger, der gives i indberetningen, inden den godkendes

Godkend momstallene på SKAT's hjemmeside

1. Når du har bekræftet overførslen, vil du blive ført videre til SKAT's hjemmeside, hvor perioden vil være oprettet, og dataen vil være blevet overført automatisk.
  2. Afslut ved at trykke på knappen "Godkend", hvorefter du vil modtage en kvittering for indberetningen.
  3. I e-conomic vil du ikke længere have muligheden for at trykke på knappen "Overfør" i momsopgørelsen for perioden. Momsopgørelsen vil stå som indberettet.
    • Hvad sker der hvis ikke jeg godkender momsopgørelsen inden for 14 dage?
    • Hvor kan jeg finde kvitteringer for indberettede momsopgørelser i e-conomic?