e-copedia

Efterberegn moms

Vejledning
Har du bogført nye posteringer i en periode hvor din momsopgørelse allerede er indberettet? Så skal du efterberegne din moms. I denne guide gennemgår vi, hvordan du gør.

Ved at efterberegne din moms laves der en ny momsopgørelse som tillæg til den periode der er indberettet fra tidligere. Når du klikker på knappen "Efterberegn", får du beregnet momsen for disse posteringer, så de også bliver indberettet. På denne måde kan du roligt sikre at alt moms bliver afregnet og medtaget i dine rapporter. Når du efterberegner i e-conomic skal du huske at indberette de nye tal til SKAT.  

Sådan efterberegner du momsen

  1. Tryk på fanen "Rapporter".
  2. Tryk på "Moms" → "Momsopgørelse" i menuen i venstre side.
  3. Udfyld felterne.
  4. Tryk på "OK".
  5. Tryk på "Efterberegn". Her vil du få vist en opgørelse over momsen for de posteringer, der ikke tidligere er blevet indberettet for perioden.
  6. Er du enig i beløbet, skal du blot klikke på knappen "Marker som indberettet" og beløbet bliver bogført på din momskonto, sammen med det tidligere indberettede beløb.
    • Hvordan ved jeg at jeg skal efterberegne min moms?
    • Kan jeg fortryde en momsindberetning?
OBS:
Husk at få din systemkonto for momsafregning sat op så du du ikke selv skal bogføre din momsafregning. Med opsætningen klarer e-conomic det for dig.
Tip:
Du kan se momsopgørelsen i arkivet. Teksten "Efterindberettet" vil være føjet til, efter datoen, i linjen med momsopgørelsesrapporten.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer