Importér dit kontoudtog i bankafstemning

Vejledning
Når du har indtastet din primosaldo, er du klar til komme i gang med din bankafstemning.

Efter du har indtastet din primosaldo, skal du naturligvis have importeret dit kontoudtog fra din netbank, så du kan bruge dine bankposteringer til at afstemme med de posteringer der er lavet i e-conomic.

Inden du importerer dine posteringer

1. Gem bankposteringerne på din computer ift. instruktionerne fra banken.
  2. Konfigurér dataene korrekt i Excel eller en anden software, hvor du kan gemme i semikolon-separeret format (CSV).
  3. Gem din CSV-fil et sted på computeren, hvor du kan finde den igen.
Tip:
Du kan slippe for det manuelle arbejde, der ligger i at overføre filer fra din bank til e-conomic, hvis du vælger at benytte tillægsmodulet Smart Bank, hvor posteringerne kommer ind automatisk.

Sådan importerer du posteringerne i bankafstemning

1. Tryk på "Regnskab", vælg så "Bank" og derunder "Bankafstemning".
  2. Vælg den beholdningskonto, der skal afstemmes, og Tryk på "Importér CSV-fil" til højre.
  3. Tryk på "Vælg fil" og vælg den ønskede CSV-fil.
  4. Tryk på "Åbn" og "Indlæs fil".
  5. Få kolonnerne til at matche hinanden, så dato kommer fra f.eks. kolonne 1, tekst: kolonne 2, beløb: kolonne 3.
  6. Spring linje 1 over. Den vil blive markeret med lyserød i din Kildefil.
  7. Tryk på "Importér data".
OBS:
Vær opmærksom på, at filen, du importerer, skal indeholde Dato, Tekst og Beløb. Alt efter, om det er en excel-fil fra PC eller Mac, skal datoformatet være forskelligt. På PC er det 14-01-2021 og på Mac er det 14.01.2021. Teksterne kan max være på 255 tegn. Bemærk, at importen kan tage et stykke tid afhængig af datamængden.
Tip:
Importerede posteringer er vist i højre side af bankafstemningen. Både kladde- og bogførte posteringer vises til venstre i bankafstemningen.