e-copedia

Importér særpriser

Vejledning
Du kan nemt oprette og opdatere dine særpriser ved at importere dine særpriser fra en CSV-fil.

Inden du går i gang, skal du have oprettet særpiser og varenumre for dine varer. Du skal desuden have gemt din data med de ønskede særpriser i en CSV-fil.

  • Denne funktion er inkluderet i pakkerne Plus, Smart og Avanceret.

Sådan indlæser du din CSV-fil for særpriser

  1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Tryk på "Varer" i menuen til venstre og vælg "Særpriser".
  3. Tryk på ikonet "Importér" foroven til højre i skærmbilledet.
  4. Find filen med særpriser på din computer og tryk på "Indlæs fil".
OBS:
Der må ikke være blanke linier eller felter i den fil, du vil importere. Filerne, du kan uploade i e-conomic, har et "limit" på 10 MB. Hvis du "zipper" din fil, kan det dog godt lade sig gøre at indlæse den

Sådan matcher du kolonnerne fra kildefilen til indlæsning

  1. Når filen er indlæst, skal du matche kolonnerne fra "Kildefilen" til "Indlæsning". Kildefilen er den fil, du lige har indlæst, og indlæsningen er alt den data, du ønsker at importere med ind i din aftale.
  2. Importer dataen ved at vælge den rette kolonne i feltet "Indlæs fra" i "Indlæsning" delen, så det stemmer overens med den kolonne i "Kildefilen", der indeholder netop den ønskede data.

Feltforklaring ved import af Særpriser:

Skabelon:
Første gang du importerer data, kan du kun vælge ”Gem som ny” i rullelisten.
Efterhånden som du gemmer flere skabeloner, kan du vælge dem fra rullelisten, og på den måde genbruge indstillingerne i de pågældende skabeloner. Brugere på samme aftalenr. "deler" skabelonen.

Spring linjer over: 
Du skal ikke importere fx kolonneoverskrifter eller indledende tekst i filen. Derfor angiver du her det antal linjer (regnet fra toppen af filen), som skal springes over ved indlæsningen. På billedet foroven kan du i toppen af kildefilen se 1 linje med kolonneoverskrifter, som skal springes over ved indlæsningen.

Indlæs fra:
I feltets rulleliste kan du vælge mellem ”Ingen”, ”Fast værdi” eller ”Kolonne x”.
”Ingen” vælger du, hvis der ikke er nogen oplysninger af den pågældende kolonne, som skal indlæses.
”Fast værdi” vælger du, hvis der skal indlæses samme værdi for en oplysning, (se også beskrivelse af ”Fast værdi” nedenfor).
”Kolonne x” bruger du til at angive, i hvilken kolonne den pågældende oplysning står i kildefilen. På billedet foroven er varenummeret i kolonne 2. Derfor er ”Kolonne 2” valgt for ”Varenr.

Fast værdi:
Dette felt udfylder du, hvis der skal indlæses samme værdi for en oplysning. Efterhånden som du vælger indstillinger, kan du se, at dataene fra kildefilen bliver kopieret ned i feltet/erne under Indlæsning.

 

Når alle relevante indstillinger er blevet valgt, afslutter du med at klikke på Importér data. Herefter bliver dataene importeret i Særpriser i din aftale.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer