e-copedia

Indsendte med fejl

Viden Om
Din Inbox kan modtage langt de fleste billeder og PDF'er. Men indimellem kan det ske, at en fil ikke kan overføres til din Inbox.

Vi har lavet mappen "Indsendte med fejl" i venstre side af din Inbox, så du kan se de filer, der ikke kunne overføres til Inbox, selvom de er modtaget.

Hvad kan jeg gøre?

På listen over bilag med fejl har du to handlinger, du kan udføre, hvis du markere et bilag ude til venstre. Her kan du læse, hvad du kan bruge disse handlingsknapper til.

Opdater bilag

Som udgangspunkt bliver filer afvist, fordi de ikke kan indlæses. Du er dog altid velkommen til at bede Inbox om at opdater bilag ved at trykke på knappen "Prøv igen". Hvis filen forbliver på listen, er overførslen til din Inbox afvist igen.

Fjern

Hvis du ser en fil på listen, som ikke skal bruges, kan du blot trykke på skraldespands-ikonet "Flyt til papirkurv", så slettes filen helt fra listen og fra e-conomic.

OBS:
Vær opmærksom på, at denne handling ikke kan fortrydes. e-conomic kan ikke gendanne filer, du har fjernet.

Hvorfor kan min fil ikke overføres til Inbox?

Der kan være flere årsager til, at din fil ikke kan overføres til Inbox. Det kan skyldes at filen er for lille, i et ukendt format eller en helt tredje årsag. Det kan du læse mere om herunder.

Filen er for lille

Når du sender en e-mail, er det meget almindeligt at anvende en grafisk signatur med dit logo, knapper til sociale medier eller angivelse for e-mail og telefonnummer. Disse billeder, ønsker vi ikke skal havne i din e-conomic aftale. For at undgå dette frasorterer vi automatisk filer, der fylder mindre end 20 kB (kilobyte). Vi fjerner dog aldrig .PDF-filer, også selvom de er for små. Sådan gør vi for at sikre, vi ikke frasorterer reelle bilag.

Det kan naturligvis være svært at forstå "hvor meget" data 20 kB egentlig er. Derfor har vi lavet en helt kort forklaring og sammenligning herunder.

Filen er i et ukendt format

Inbox kan ikke læse lydfiler, videoer eller tekstfiler.
Filen kan også være i et usædvanligt eller program-specifikt format, som vi ikke kan læse eller forstå. Det kunne for eksempel være filer til Billedbehandlings-programmer, CAD-programmer eller lign. Du kan også opleve dette problem, hvis du benytter Microsoft Office, eller Office 365.

Filen kan indeholde skadelig data

Nogle filtyper kan indeholde lidt af hvert. En helt almindelig tekstfil til enten Notesblok eller Microsoft Word kan eksempelvis let indeholde ondsindet computer-kode, der har til formål at ødelægge eller bryde ind på en computer. Derfor afviser vi automatisk filer, der let kan indeholde skadelig computer-kode.

Filen er beskadiget

Når du sender en pakke med posten er du nok klar over, der er en risiko for, at pakken kommer til skade, på sin vej til modtageren. Sådan er det også med filer på en computer, når de rejser gennem forskellige systemer og medier. Derfor afviser vi automatisk filer, vi ikke kan aflæse, fordi de er beskadiget.

Filen har ikke det rette filtypenavn

For at både du og din computer kan finde rundt i, hvilke filer der er til hvad, har alle digitale filer et format og et filtypenavn. For eksempel hedder billeder ofte ".PNG" eller ".JPG" mens musik kan hedde ".MP3" eller ".WAV". Der er adskillige tusinder af forskellige filtypenavne til alle de forskellige ting, du kan gemme på din computer. Nogle gange sker det, at en fil ikke har det rette filtypenavn. Det kan ske, hvis filen omdøbes og filtypenavnet, ved en fejl, ændres samtidigt. Det kan også ske, hvis du gemmer en fil og navnet på filen indtastes med filtypenavn. I nogle tilfælde, kan problemet også opstå, hvis filen konverteres fra ét format til et andet.

Hvis ikke formatet og filtypenavnet stemmer overens, kan det give problemer, fordi computeren vil forsøge at åbne filen med de forkerte programmer. Til eksempel kan du forestille dig, at din computer skal åbne en fil der, ifølge filtypenavnet, indeholder musik. Derfor åbner din computer en musikafspiller. Det viser sig dog, at filen faktisk indeholder et regneark og det kan din computer ikke finde ud af og melder fejl.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer