e-copedia

Klar til at flytte til Lager af Rackbeat?

Viden Om
Denne artikel skal fungere som en checkliste, for virksomheder der skal i gang med at flytte fra e-conomics gamle lagersystem til det nye Lager af Rackbeat.

 

Fremover tilbydes Lager af Rackbeat som e-conomics anbefalede løsning for nye kunder med lagerbehov. Brugere som i dag anvender e-conomics tidligere lagerløsning, får selvfølgelig mulighed for at flytte til Lager af Rackbeat.

Skal jeg flytte nu?

Rackbeat har tilsvarende funktionalitet til e-conomics gamle lagermodul - og mere til -  men der et par punkter du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at flytte fra Lager til Lager af Rackbeat.

Step 1 - Funktionalitet
Lige nu understøtter Lager af Rackbeat ikke følgende funktion som du kender fra lagermodulet i e-conomic i dag:
Flyt af lagervarer til Projekt (vareforbrug)
Anvender du den funktion i dag bør du ikke flytte endnu. 

Step 2 - Evt. integrationer til Lager
Hvis du har en integration til lagermodulet i e-conomic i dag, det kan f.eks. være overførsel af lagerbeholdninger fra e-conomic til webshop eller kassesystem, så skal denne integration enten “erstattes” med en af integrationerne udviklet af Rackbeat, eller du skal være sikker på, at integrationen også er kompatibel med Rackbeat.  Du kan se hvilke integrationer Rackbeat er kompatible med på deres hjemmeside, og hvis ikke din integration fremgår på listen skal du kontakte Rackbeat eller integrationspartneren for at høre om det er muligt at integrere. 

Step 3 - Historik
Vær opmærksom at migreringen ikke indeholder historiks data. Dvs. du starter med en primobalance/lageråbning.
Dette betyder at du ikke har adgang til gammel historik på varer eller indkøbsordrer. Hvis du har behov for at bevare overblikket over tidligere indkøb og fx. kostpriser ved salg vil vi anbefale at du efter flytningen venter med at deaktivere Lager i e-conomic indtil 1/3.
Fra 1/3 vil du fortsat have adgang til Lagerrapporterne i Rapportfanen i e-conomic, så du her kan følge historikken for varekøb og -salg via rapporten Varekontokort.
Du vil altså finde historik for transaktioner foretaget i e-conomic via e-conomic rapporter og i Rackbeat vil du finde historik for transaktioner foretaget efter flytningen.

Step 4 - Arbejdsgange
Med Lager af Rackbeat vil du få nye arbejdsgange, hvor både indkøb og salg skal håndteres i Rackbeat.
Transaktionerne synkroniseres mellem Rackbeat til e-conomic i det interval du vælger - enten dagligt, ugentligt eller månedsligt. På den måde vil du fortsat have det samlede overblik over dit regnskab i e-conomic.

Step 5 - Lageroptælling
Dette er ikke obligatorisk, men det er som regel et godt tidspunkt, at foretage en lageroptælling, når du flytter til et nyt system, så du er sikker på, at al data er korrekt.
Er dit lager allerede 100% afstemt, så kan du i opsætningen med e-conomic vælge, at alle nuværende lagerbeholdninger og værdier automatisk skal føres videre til Rackbeat.

Step 6 - Klargør afmelding af gammelt lagermodul
For at kunne afmelde det gamle Lagermodul efter flytningen skal du have foretaget en oprydning, blandet ved at afslutte igangværende tilbud, ordre og fakturaer, bestillinger, modtagelser og leverandørfakturaer. Læs mere i guiden her. Du skal dog vente med at fjerne Lager fra Market til flytningen er fuldført.

Step 7 - Migration/Flytning
Hvis du har afklaret ovenstående steps og er nået hertil, så er du klar til flytte. Du kan følge guiden step-for-step her, hvordan du får overført data fra Lager til Lager af Rackbeat => Rackbeat via e-conomic Market

Step 8 - Fjern Lager
Nu er dit lager flyttet til Lager af Rackbeat og du skal fjerne adgangen til det gamle lager via Market. Følg sidste trin i guiden her.

Hvordan foregår en flytning til Lager af Rackbeat?

Du har flere muligheder når du skal flytte fra Lager til Lager af Rackbeat. Her er et overblik, så du kan vælge den løsning, det matcher dit behov:

Gør-det-selv:
Du synkroniserer via en trin-for-trin-guide og det tager ca. 30 min. 
Denne løsning er optimal for dig der i dag benytter Lager uden brug af særpriser, sproglag og lokationer.
Kom i gang nu ved at følge guiden her.

Gør-det-selv med assistance fra Rackbeat support:
Du skal selv følgende ovenstående guide og når du modtager din Velkommen til Rackbeat-mail, kan du booke en samtale med en Rackbeat migrationsspecialist som tjekker at alt er overført korrekt og klar til brug. Du kan også få assistance vedrørende eksport og import fx. i forbindelse med opsætning af særpriser, sproglag og lokationer.

e-conomics Lager lukker ned

Vær opmærksom på at e-conomics modul Lager, erstattes af Lager af Rackbeat. Denne artikel henvender sig til det gamle lagermodul som kan benyttes frem til d. 31/12/23, hvorefter du skal være overgået til Lager af Rackbeat eller have taget stilling til om en anden løsning er bedst for dine behov. Du kan læse meget mere om udfasningen af lagermodulet og hvad det betyder for dig, i artiklen Tillægsmodulet Lager erstattes af Lager af Rackbeat.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer