Mit e-conomic opfører sig mærkeligt

Viden Om
Hvad gør du hvis e-conomic opfører sig mærkeligt, hvorfor sker det og hvad kan du selv gøre for at løse det, det får du her nogle tips til.

Hvis du oplever problemer med dit e-conomic som f.eks. at rapporter kommer frem blanke, lange ventetider eller at funktioner ikke reagere når du trykker på dem, så kan det skyldes et lokalt problem. I denne artikkel giver vi dig nogen muligheder for, at kontrollere om det er et lokalt problem, og hvad du kan gøre for at fikse det.

Hvis du oplever fejl, og nedenstående løsningsmuligheder ikke hjælper, så kig evt. på vores side for driftstatus i e-conomic, hvor vores udviklere skriver ud, hvis der er fejl i programmet.

OBS:
Bemærk! Vi understøtter kun internet browserne Google Chrome og Mozilla Firefox, så bruger du en anden browser, er det dit ansvar at sørge for, den er opdateret til dens nyeste version.

Incognito browser

Hvis du oplever problemer i e-conomic, så er det en god ide at kontrollere, om problemet også opstår hvis du prøver at genskabe fejlen i en incognito fane.

Meget som det lyder giver Incognito Mode dig mulighed for at gå undercover, når du surfer på internettet. Dette betyder også at det er en browser som er helt ren, fordi cookies og midletidige internet filer ikke fylder på den, og typisk er det dem, som skaber lokale drift problemer i e-conomic. Cookies og midletidige internet filer er små bidder data, som lægger sig på din browser, når du bruger internettet, og de er sværre at komme uden om, men man skal stadig engang imellem rydde op i dem, fordi for mange af dem belaster programmet.

For at åbne et incognito vindue i din browser, skal du bruge følgende genvejs tast afhængig af hvilken browser du bruger:

Google Chrome: Ctrl + Shift + N

Mozilla Firefox: Ctrl + Shift + P

Så hvis du ikke kan genskabe fejlen i en inkognito browser, er det på tide at ryde dine cookies og midlertidige internet filer, og så fungere dit e-conomic igen.

Browser udvidelser

Du kan også tilføje udvidelser til din browser, og der findes rigtig mange forskelige, der kan hjælpe dig med at få en lettere arbejdsgang. Vi oplever dog at nogle browserudvidelser kan have en  uønsket effekt på hvordan programmet fungere.

Et velkendt eksempel er udvidelser Google translate.

Hvis du oplever at funktioner har ændret deres navn i e-conomic, som f.eks. "Gem" lige pludselig hedder "Perle", eller at programmet ikke reagere når du trykker på "Alle indstillinger, så er det fordi der er en google translate tilføjelse til din browser.

Dette er typisk en funktion som er slået til, hvis din computer eller browser er indstillet, til et andet sprog end det der er i dit e-conomic.

Du kan se den helt ude til højre i din URL linje, som er bjælken i toppen af skærmen hvor der f.eks. kan stå "www.e-conomic.dk", og for at slå den fra skal du gøre følgende:

1. Tryk på Google Translate tilføjelsen.
  2. Tryk på de tre lodrette prikker i menuen.
  3. Vælg menu punktet "Oversæt aldrig dette website"