e-copedia

Om anonymisering

Viden Om
Med funktionen "Anonymisering af data" har du mulighed for at overholde GDPR reglerne etableret i EU.

Iblandt reglerne i EU's GDPR om beskyttelse af personoplysninger, findes artikel 17 som omhandler "Retten til at blive glemt".
Artiklen fastslår, at en person har ret til at bede om, at personoplysninger om sig selv, en given virksomhed har registreret, skal slettes eller anonymiseres, hvis de ikke længere er relevante.

Bogføringsloven kræver, at du opbevarer regnskabsmateriale i fem år fra udgangen af det regnskabsår, materialet vedrører. Derfor vil oplysninger om dine kunder forblive relevante i opbevaringsperioden og kan ikke slettes eller anonymiseres.

I e-conomic har du mulighed for at anonymisere alt data på en kunde, såfremt dataen er mere end 5 år gammel. Dette omfatter information på dokumenter som fakturaer, tilbud og ordrer samt posteringer i regnskabet, og de vil blive anonymiseret, således at kun økonomien vil stå tilbage.

Så længe du har en postering som er nyere end fem år, kan du ikke få lov at anonymisere, omend der findes ældre poster på kunden.

OBS:
Anonymisering af kundedata kan ikke fortrydes, så e-conomic kan ikke gendanne data, når det først er blevet anonymiseret.

Hvordan ser regnskabet ud efter anonymiseringen?

Når en kunde er blevet anonymiseret, bliver deres personlige oplysninger som sagt fjernet fra dokumenter i e-conomic.

Forneden er der givet eksempler på hvordan en anonymiseret kunde vil fremgå på bogførte salgsfaktura og posteringer, samt hvordan de ser ud i en rapport.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer