e-copedia

Om Arkivlicens

Viden Om
En Arkivlicens er for dig, der af en årsag må opsige din aftale hos e-conomic, og ønsker at vi skal opbevare dine data for dig. I denne artikel gennemgår vi hvilke muligheder, der findes samt hvad du kan med en Arkivlicens. Vær opmærksom på at en Arkivlicens kan se lidt forskellig ud, i forhold til din nuværende e-conomic-aftale.

Ideen med Arkivlicens er at du nemt kan tilgå dine data præcis som du plejede at gøre samt at dine data kan findes frem uanset hvor du befinder dig. Derfor beholder du din adgang til din e-conomic-aftale til licensens udløb.

Med en Arkivlicens opbevarer vi dine data i de lovpligtige 5 år, som bogføringsloven kræver. Med en Arkivlicens kan du logge ind og se dine regnskabsdata og rapporter i e-conomic. Vær opmærksom på at du i en Arkivlicens udelukkende tilgår dine data i programmet gennem fanen Rapporter. Du kan til enhver tid nemt udskrive rapporter for alle dine data og hente bilag.

Husk at forholde dig til dine regnskabsdata

Regnskabsdata skal ifølge bogføringsloven gemmes i 5 år fra regnskabsårets afslutning, men af hensyn til GDPR påbegyndes sletning af din aftale i e-conomic nogle måneder efter aftalens ophør, og det er derfor vigtigt at du forholder dig til hvordan du vil opbevare dine data.

Programmet giver dig to muligheder, som kan hjælpe dig med at gemme dine data:

    • Hvad koster det at få en Arkivlicens?

Rapporter

Under fanen rapporter kan du stadig uden besvær trække en rapport for dit regnskab, kunder, leverandører og moms hvilket kan bruges som dokumentation såfremt det skulle blive aktuelt.

Tip! Sådan kan du nemt finde dine bogførte posteringer og vedhæftede bilag

Arkivlicens - Rapporter

Alle indstillinger

I fanen “Virksomhed” i venstre menu under det orange tandhjul ("Indstillinger") > "Alle indstillinger" vil du fortsat altid kunne eksportere dine data og bilag.

Du kan her også gennemgå dine stamoplysninger, tjekke loggen og gennemgå status for sendte fakturaer/ordre/tilbud/rykkere.

Arkivlicens - Alle indstillinger
OBS:
Såfremt du ikke ønsker at tilkøbe en Arkivlicens, så kan du i stedet eksportere alle registrerede data fra e-conomic, inden din aftale ophører. Så får du dine data i lister som kommaseparerede filer (CSV-format), som du kan opbevare i de 5 år, som bogføringsloven kræver.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer