Om bankafstemning

Viden Om
Med funktionen Bankafstemning kan du sikre, at dit regnskab afspejler alle bevægelser på din bankkonto. På den måde slipper du for at bekymre dig for, om du har glemt noget i din bogføring.

Vil du have det fulde udbytte af bankafstemning, skal du enten importere dit kontoudtog manuelt med en csv-fil, eller bruge tillægsmodulet Smart Bank for at indlæse dine bankposteringer automatisk.

De indlæste bevægelser kan overføres til din kassekladde. Det betyder, at du slipper for at taste dine posteringer manuelt i e-conomic. I stedet skal du blot vælge hvilke konti, de skal bogføres på, når du overfører posteringer fra bankafstemningen til kassekladden.

• Denne funktion kræver mere end Start-up abonnement.

Kom godt i gang med bankafstemning

For at e-conomic kan vise dig, om der er balance mellem den konto, der repræsenterer din bankkonto i dit regnskab, og den konto, du har hos din bank, er det nødvendigt at indstille en primosaldo i din bankafstemning.

På den måde kender e-conomic saldoen på din bankkonto og kan vise dig, hvordan den påvirkes af posterne i dit regnskab. Det betyder, du altid kan kontrollere om saldoen på den bankkonto, du har i dit regnskab, og den konto, du har hos banken, stemmer overens.

Inden du tager bankafstemningen i brug, skal du først indtaste og afstemme bankens primosaldo.

Derefter skal du importere dit kontoudtog.

Nu skal du overføre bankdata til kassekladden.

Når du overfører bankdata fra bankafstemningen til kassekladden, bliver posteringerne automatisk afstemt. Men der kan være posteringer som skal afstemmes manuelt i bankafstemningen.

Har du bogført bilag i e-conomic og importeret dit kontoudtog i bankafstemningen, kan du med fordel bruge automatisk afstemning i bankafstemningen.

Med bankafstemningen kan du også overføre beløb mellem perioder, hvis de er indsat/hævet i én periode, men bogført i en anden.

Har du fået lavet en forkert afstemning af bankposteringer, kan du fortryde en afstemning.

OBS:
Det er ikke muligt at afstemme bankkonti i anden valuta end aftalens grundvaluta.