e-copedia

Om brugtmoms

Viden Om
Brugtmoms benyttes når du videreforhandler brugte varer. Brugtmoms betyder at du skal beregne moms af din avance, ikke af hele salgsprisen.

e-conomic har ikke en funktion til automatisk håndtering af brugtmoms , og der er heller ikke udsigt til, at dette tilbydes.

Du kan dog altid bogføre din brugtmoms manuelt, men da du kan bogføre dette på mange forskellige måder, vil det være et spørgsmål, du skal tage op med din revisor eller bogholder, der har de nødvendige kompetencer, til at hjælpe dig med at løse opgaven.

Hvad er brugtmoms?

Brugtmoms er den moms, du skal betale, når du videreforhandler brugte varer, typisk køretøjer, og kan bruges ved anskaffelse i alle EU-lande.

Måden, hvorpå brugtmoms beregnes, er:

'Momssatsen' / '100 + momsatsen' X 'din indkøbspris'

Så hvis du har købt en bil i tyskland til 50.000 DKK. og en momssats på 16%. Du videresælger den for 70.000 DKK, inkl. moms, så momsen af salgsprisen udgør 20% (14.000 DKK).

Regnestykket bliver derfor:

'16' / '116' * '50.000' = '6.897'

De 6.897 DKK skal så trækkes fra de 14.000 DKK, som er momsen ved videresalget, og det udgør altså en salgsmoms på 7.103 DKK.

Er du stadigvæk lidt i tvivl om hvordan det hænger sammen? Så kig forbi SKATs hjemmeside for en mere specificeret forklaring.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer