Om forskellen på kopier, vend eller tilbagefør en postering

Viden Om
I denne vejledning vil vi gennemgå forskellen mellem at kopiere, vende eller tilbageføre en postering i vores regnskabssystem.

Når du arbejder med vores regnskabssystem, kan det være nyttigt at kende forskellen mellem at kopiere, vende eller tilbageføre en postering. Disse funktioner giver dig mulighed for at arbejde mere effektivt og rette eventuelle fejl, der opstår undervejs.

OBS:
Du skal være opmærksom på, at det kun er posteringer, som du oprindeligt har bogført under fanebladet "Regnskab", du kan kopiere, vende eller tilbageføre med denne funktion, såfremt dine poster ligger i et åbent regnskabsår.

Kopiér

Du kan anvende funktionen "Kopiér" når du har brug for at lave en tro kopi, af en tidligere bogført postering. Ved at trykke på "Kopiér" får du mulighed for at overføre en kopi af den oprindelige postering til en selvvalgt kassekladde og med en evt. ny bogføringstekst samt bilagsnummer.

Det kunne eksempelvis være en allerede bogført lønpostering som du gerne vil tage udgangspunkt i næste gang du skal bogføre din lønafregning.

Vend

Har du fået vendt debet/kredit forkert og bogført det? Du kan bruge "Vend" funktionen til at rette op på dette.

Helt konkret får du mulighed for at gentage den fejlbehæftede postering, dog med omvendt fortegn og med dobbelt beløb. Årsagen til at beløbet vil være dobbelt så stort er at, så nulstilles det oprindelige beløb, samtidigt med at det oprindelige beløb vil stå tilbage med omvendt fortegn.

Det kunne eksempelvis være at du har bogført en postering hvor debet er 200 kr, du bruger "Vend" og får en postering med Kredit 400 kr. Først modregnes de oprindelige debet beløb på 200 kr., du have posteret forkert, og slutteligt står du tilbage med et resultat på Kredit 200 kr.

Tilbagefør

Har du fået bogført noget forkert? Fik du måske trykket på "Bogfør postering" lidt for hurtigt?

Med funktionen "Tilbagefør" får du mulighed for at gentage den fejlbehæftede postering, blot med omvendt fortegn. Dette er den regnskabsmæssige måde at nulstille en bogført postering på. Efter at have trykket på "Tilbagefør" får du mulighed for selv at vælge bogføringsdato, bilag og evt. ny bogføringstekst.

OBS:
Hvis du skal tilbageføre en faktura, som du har bogført under fanebladet "Salg", skal du gøre det vha. en kreditnota.