Om import/eksport/csv

Viden Om
I denne artikel vil du lære om hvad, det betyder at importere, eller eksportere data i e-conomic. Ved import/eksport af filer, kan du slippe for en masse tastearbejde, og kan bruges mange steder i e-conomic.

Import

Import funktionen i e-conomic, kan bruges til at få oprettet kunder, vare, posteringer osv. hurtigt og let, fordi de vil blive oprettet automatisk, frem for du opretter dem manuelt en efter en.

Når du importere en CSV fil, er det vigtigt du lægger mærke til, hvad de enkelte krav for hvad en fil skal indeholde, afhænging af hvad du prøver at importere. F.eks. så skal der i en import af posteringer min. være oplyst Posteringstype, Dato, Bilagsnummer, Beløb og Valuta. Der kan også godt oplyses yderligere data, men forrige data skal være givet.

Hvis du har et omfattende kunde-, vare- eller leverandør kartotek, og skal lave flere ændringer i et af kartotekerne samtidigt, kan Import funktionen også bruges til hurtigt at opdater dem.

OBS:
Bemærk! Alle filer du importere i e-conomic skal være i formatet CSV-fil, med undtagelse af adviserings filer.

Eksport

Ved at eksportere data kan du nemt trække lister med information om dine kunder, faktura, leveringssteder mm. Dette kan være fordi du skal bruge, en liste med alle dine kunders e-mail adresser, du skal flytte regnskabsprogram, eller noget helt tredje.

Når du eksportere data i e-conomic, vil det altid downloades som en CSV-fil, du kan åbne i et regnearks program, og derfra tilpasse som du vil.