Om at konvertere dit regnskab fra Dinero til e-conomic

Viden Om
I denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal tage højde for når du flytter dit regnskab fra Dinero til e-conomic. Da de to systemer ikke er ens, kan det være svært at danne et overblik over hvad der skal være i orden når du flytter fra det ene program til det andet. Her samles et overblik over den forberedelse du skal lave, for at kunne importere din data fra Dinero til e-conomic.

Når du flytter fra et regnskabsprogram til et andet skal du beslutte om du vil tage den data du har i dit gamle system, med over i det nye. Hvis du beslutter dig for at ikke overføre nogen data, er det simpelt at starte op i e-conomic. Du skal blot oprette en aftale hvorefter du vil blive bedt om at vælge en standardopsætning. Her kan du vælge en kontoplan og hurtigt have hele regnskabet klar til bogføring.

Hvis du skal overføre data og selv sidder med din konvertering er det en god ide at benytte vores konverteringstjekliste hvor du kan se hvad du skal igennem. Du er også velkommen til at kontakte os og få hjælp til din konvertering gennem vores partnere.

OBS:
e-conomics standardopsætning (herunder kontoplan, momskoder mm.) er ikke nødvendigvis er magen til den du før har haft, i dit tidligere regnskabsprogram.

Eksport fra Dinero

Når du konverterer fra Dinero til e-conomic er der flere ting der skal være i orden. Skal du selv stå for konverteringen, skal du forberede den data du ønsker at få med over i e-conomic. Konverteringen består af at eksportere data fra Dinero og importere det i e-conomic. I Dinero opbevares dit regnskab i fem år efter din opsigelsesdato for at hjælpe dig med at overholde bogføringslovens regler om opbevaring af data. Derfor er det kun nødvendigt for dig at eksportere det som du ønsker importeret i e-conomic.

Her kan du se hvordan du eksporterer fra Dinero:

Import/eksport af kontakter og produkter.

Eksportér bilag og salgsfakturaer via Dropbox.

Eksportér posteringer og kontokort.

Forbered dine filer inden import i e-conomic

Når du har eksporteret den data du ønsker med over i e-conomic, skal du forberede filerne for import i e-conomic. Der er forskel på hvordan Dinero og e-conomic fungerer og derfor vil der være ting du skal tilpasse i filerne. Filerne er i CSV format og har allerede det korrekte filformat for import. Det kan dog være lettest at åbne filen i excel og foretage rettelserne der.

Import af kontoplan

Dinero anvender tre forskellige kontoplaner som afhænger af om det er en momspligtig virksomhed, momsfritaget virksomhed eller forening. Denne kontoplan skal du eksportere fra Dinero og importere ind i e-conomic hvis du ønsker at fortsætte med den, i din nye aftale. Det er vigtigt at dette bliver gjort som det første i din aftale, da en kontoplan bliver låst fast, så snart den er i brug. Er du f.eks. kommet til at benytte en af e-conomics kontoplaner vil du altså ikke kunne slette denne og overskrive den med Dineros kontoplan. Du kan dog altid oprette dine konti manuelt i din kontoplan. Se her hvordan du gør.

Import af kunder og leverandører

I Dinero ligger kunder og leverandører samlet under "Kontakter". De får her, ikke tildelt et kontaktnummer eller en kunde/leverandørgruppe. I e-conomic skal dine kunder og leverandører både have et nummer og en gruppe at "bo" i. Derfor skal du manuelt dele dine kontakter op i kunder og leverandører, samt tildele dem et nummer og en gruppe, i filen du vil importere. Dine kunde- og leverandørgrupper skal være oprettet på forhånd i e-conomic. Du kan her se hvordan du opretter en leverandørgruppe og en kundegruppe.

Import af varer

I Dinero kaldes dine varer "Produkter". Varer skal i e-conomic også have en varegruppe og et varenummer. Dette skal du også oprette i din importfil da produkter ikke får disse tildelt i Dinero. Hvis du bruger feltet "Varekode" i Dinero, er en mulighed at lade nummeret herfra, være varens varenummer i e-conomic. Dine varegrupper skal være oprettet på forhånd i e-conomic. Se hvordan du opretter varegrupper her.

Import af posteringer

Dinero anvender andre bilagstyper end e-conomic. Dog kan man oprette finansbilag som e-conomic også benytter. Når du skal importere dine posteringer er det vigtigt at de er en af e-conomics bilagstyper: finansbilag, leverandørfakturaer, leverandørbetalinger, kundeindbetalinger eller manuelle kundefakturaer. Dette vil du også skulle rette i din importfil. En mulighed kan være at nøjes med at importere dine poster som finansbilag for at letgøre processen. For en trin-for-trin guide i hvordan du håndterer posteringer fra Dinero kan du se guiden "Overfør posteringer fra Dinero til e-conomic".