e-copedia

Om overførsel af beløb til næste periode i bankafstemningen

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du overfører beløb mellem perioder i bankafstemning. Beløb kan dermed "flyttes", hvis de er hævet/indsat i en periode, men bogført i en anden.

Til tider vil det ske at bogføringsdatoen afviger fra datoen på dit kontoudtog. hvis disse datoer ligger i forskellige perioder (måneder) kan de ikke afstemmes med hinanden. Der kan altså være bogførte posteringer i én periode på beholdningskontoen, som skal afstemmes med bankposteringer, der er importeret, i en anden periode. Hvis dette sker er en løsning at overføre den post der ligger i den forkerte periode frem til den korrekte så posten kan blive afstemt. 

Sådan overfører du beløb til næste periode

Du kan overføre en post til den periode, hvor den skal afstemmes, ved at trykke på pilen ved siden af postens beløb - ”Overfør til næste periode”.

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Regnskab

Posteringen er overført til næste periode

Ud for posteringen du har overført til næste periode, vil du nu se, at pilen til højre for posteringen er farvet grøn. Dette viser, at den er overført. 

Tip:
Hvis du ved en fejl har fået overført posteringen videre til de næste perioder, fører du den tilbage ved at trykke på den grønne pil i den måned, posteringen oprindeligt ligger i. Det kan du se ud fra datoen på posteringen.

Posteringen kan ses i næste periode

Du vil nu kunne se posteringen i næste periode, hvor pilen til højre for posteringen er gul. 

Tip:
Har du brug for at overføre posteringen videre til næste måned igen, kan du trykke på den gule pil.

Posteringen er overført mellem flere måneder

Har du overført en post flere gange, gennem flere måneder, så vil pilen blive rød. Det betyder, at den er overført til og videre fra perioden. Du kan derfor ikke gøre noget med den i denne periode. Du skal videre til den periode posten er overført til for at kunne afstemme den. Du skal modsat  tilbage til den oprindelige periode hvis du ønsker at flytte den tilbage. 

OBS:
Du kan kun flytte posten frem fra den originale periode. Det er ikke muligt at flytte den længere tilbage end den periode posten er oprettet i.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer