e-copedia

Om Smart Flow

Viden Om
Smart Flowet er dit opslagsværktøj, med links til de forskellige processer, der bliver præsenteret på vores gratis online kursus "Automatisk bilagshåndtering i Smart-pakken".

Ønsker du at få en grundig gennemgang af processen? Så deltag i kurset gratis ved at tilmelde dig her.

 • Opslagsværtøjet tager udgangspunkt i den bedste arbejdsgang med digital bilagshåndtering for kunder med pakkerne Smart eller Avanceret.

Fra bank til postering

Denne arbejdsgang er til dig, der betaler dine regninger uden om e-conomic og vil starte din bogføring ved at tage udgangspunkt i dine bankposteringer i Bankafstemning.

 1. Opbevar bilagene digitalt i Inbox
  Første trin i processen er, at sørge for at få lavet forarbejdet ved at gøre brug af inboxen for at digitalisere dine bilag. På den måde kan du bruge de her bilag, sammen med funktionen Bilagsmatch senere. Fordi du har Smart/Avanceret pakken vil inboxen automatisk aflæse dine bilag og udfylde så mange informationer som muligt for dig på de bilag.
   
 2. Få automatiseret bankafstemning med Autoforslag
  Når du har styr på dine bilag, kan du starte i Bankafstemningen. Du kan med fordel her bruge funktionen Autoforslag til at komme med bogføringsforslag, ved overførsel fra Bankafstemning til din kassekladde. Ønsker du at få indlæst dine bankposteringer automatisk til Bankafstemning, kan du bruge Bankintegration via Aiia.
   
 3. Bilagsmatch forbinder automatisk bilag med posteringer
  Nu har du dine bankposteringer i kassekladden og du har dine bilag i inboxen. Her bliver det belejligt at bruge funktionen Bilagsmatch til at matche posteringer i kassekladden med bilag i inboxen. 
   
 4. Indsaml manglende bilag med Bilagsanmodning
  Er der nogle posteringer, som skulle have haft et bilag, kan du anmode om dem fra den person, der kan give dig dem med funktionen Bilagsanmodning. Funktionen findes i alle vores pakker, men er også et naturligt led af Smart Flow.

Fra bilag til postering

Denne arbejdsgang er til dig, der betaler dine regninger med hjælp fra e-conomic og vil starte din bogføring fra modtagelsen af et bilag i din inbox.

 1. Opbevar bilagene digitalt i Inbox og opstil regler med Workflows
  Første trin i processen er, at sørge for at få lavet forarbejdet ved at gøre brug af inboxen for at digitalisere dine bilag. På den måde kan du bruge de her bilag, sammen med de andre Smart funktioner. Fordi du har Smart/Avanceret pakken vil inboxen automatisk aflæse dine bilag og udfylde så mange informationer som muligt for dig på de bilag. Du kan hertil også sætte regler op i din inbox, omkring hvordan dine bilag skal behandles med Workflows - så du på den måde kan automatisere håndteringen af dine bilag, fra du modtager dem til de er oprettet i din kassekladde.

  Vælger du ikke at bruge Worfklows til oprettelsen af posteringer, skal du i stedet manuelt gå ind og oprette posteringen.
   
 2. Betal leverandører
  Når du har styr på dine bilag og oprettet posteringer, så skal du også betale dine leverandører - det her kan gøres på 2 forskellige måder. Fælles for dem er at der er krav om at du har udfyldt "Betalingstype" og tilhørende felter inde på posteringstypen Leverandørfaktura.

  2a. Du kan bruge betalinger i fanen Regnskab for at eksportere dine betalinger og behandle dem i banken selv.
  2b. Du kan bruge funktionen Smart Pay til at håndtere dine betalinger og betale dem direkte inde på programmet.
   
 3. Få automatiseret bankafstemning med Autoforslag
  Hvis du, efter at have behandlet bilag i inboxen, stadig har banktransaktioner der mangler at blive bogført, så kan du behandle dem i Bankafstemning. Her kan du med fordel her bruge funktionen Autoforslag, som vil komme med bogføringsforslag ved overførsel fra Bankafstemning til din kassekladde. Ønsker du at få indlæst dine bankposteringer automatisk til Bankafstemning, kan du bruge Bankintegration via Aiia.
   
 4. Bilagsmatch forbinder automatisk bilag med posteringer
  Nu har du behandlet dine bilag i inboxen og dine bankposteringer er klar til bogføring i kassekladden. Har du flere posteringer, som mangler vedhæftede bilag og har du de tilhørende bilag i inboxen? Her bliver det belejligt at bruge funktionen Bilagsmatch til at matche posteringer i kassekladden med bilag i inboxen.
   
 5. Indsaml manglende bilag med Bilagsanmodning
  Er der nogle posteringer, som skulle have haft et bilag, kan du anmode om dem fra den person, der kan give dig dem med funktionen BilagsanmodningFunktionen findes i alle vores pakker, men er også et naturligt led af Smart Flow.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer