e-copedia

Proformafaktura i e-conomic

Vejledning
Du kan som udgangspunkt ikke oprette en faktura, som proforma, i e-conomic, da der kun er mulighed for at oprette et tilbud, en ordre eller en faktura. Disse skabeloner findes allerede klar i din aftale, når du starter med e-conomic.

Det kan dog, alligevel, godt lade sig gøre at oprette en proformafaktura, ved hjælp af et lille cowboytrick! Det forudsætter dog, at du ikke benytter enten tilbudsskabelonen eller ordreskabelonen, da det er en af disse skabeloner du skal ændre.

For at kunne oprette en proformafaktura, skal du ind i din tilbuds- eller ordreskabelon og ændre navnet fra "Tilbud" eller "Ordre" til "Proformafaktura".

Sådan opretter du en proformafaktura

  1. Tryk på "Salg" og herefter "Opsætning".
  2. Tryk på "Design og layout" i menuen til venstre.
  3. Tryk på ikonet "Skabeloner", på linjen, ud for den skabelonsamling du benytter.
  4. Tryk på ikonet "Layout" ud for skabelonen for "Tilbud" eller "Ordre".
  5. I elementet med overskrift Trykker du på blyantikonet til højre og retter teksten ORDREBEKRÆFTELSE til PROFORMAFAKTURA i stedet.
  6. Tryk "OK"
Tip:
Når du har rettet teksten, returnerer du til din kunde og klikker på ikonet "Opret tilbud/ordre/faktura". Her vælger du f.eks "ordre" (hvis du har rettet tilbudsskabelonen, vælger du naturligvis at oprette et "tilbud" her). Du opretter dine ordrelinjer (proformafakturalinjer). Når du har oprettet alle dine ordrelinjer, klikker du på send ordre. Her vælger du, om du vil "registrere ordre som sendt" eller "sende ordre som e-mail".

Opgrader din proformafaktura (ordre) til en rigtig faktura

  1. Tryk på "Salg" og vælg "Fakturering".
  2. Tryk på "Ordrer" i menuen til venstre.
  3. Tryk på blyantikonet "rediger" ud for linjen med din ordre (proformafaktura). Her kan du evt. tilføje ekstra ordrelinjer m.v. som du skal have med på den "rigtige" faktura.
  4. Tryk på "Konvertér til faktura".
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Salg
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer