e-copedia

Redigér kundegruppe

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du ændringer oplysninger på din kundegruppe.

Sådan redigerer du en kundegruppe

  1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Tryk på menuen "Kunder" og vælg "Kundegrupper".
  3. Tryk på blyantikonet "Rediger" til højre for den kundegruppe, du gerne vil rette.
  4. Redigér de felter, du ønsker at ændre. Afslut ved at trykke "Gem".
OBS:
Nummeret på kundegruppen kan ikke ændres.

Oplysninger om felterne

Konto
Samlekontonummeret for kundegruppen. Indtast det ønskede kontonummer, eller vælg en konto ved at klikke på ikonet med de tre streger for "Søg på liste".
 

Rabat i %: Her kan du indtaste en fast rabat i %. Når du efterfølgende opretter tilbuds- ordre- eller fakturalinjer på kunden, vil rabat procenten automatisk blive foreslået i fakturalinjen. Den kan naturligvis redigeres.

Hierarkiet for denne rabatmulighed ser således ud:

  • Kunde: Hvis en rabat er angivet på kunden, anvendes den på tilbuddet, ordren eller fakturaen. Dette kan manuelt ændres på den enkelte linje, når fakturaen oprettes
  • Kundegruppe: Kundegrupperabatter anvendes på alle kunder i gruppen. Hvis der samtidig er angivet en kunderabat for en kunde i gruppen, anvendes kunderabatten og ikke kundegrupperabatten for denne kunde.
  • Linjerabat: Linjerabatter udfyldes nu automatisk med kunderabatten eller kundegrupperabatten på kunden, der er angivet på tilbuddet, ordren eller fakturaen. Dette kan justeres manuelt, når fakturaen oprettes.
  • Hvis kunden/kundegruppen ændres, erstattes rabatterne på alle linjer, herunder manuelt justerede rabatter, med rabatten for den valgte kunde/kundegruppe.

Benytter du tillægsmodulet Abonnement, kan du kun benytte rabatten, hvis du opretter en faktura direkte gennem
Salg > Fakturering > Fakturaer - altså uden om faktureringsfunktionen i tillægsmodulet.
 

Layout: Her kan du vælge et standard layout for din kundegruppe. Når du opretter en kunde, der tilhører denne kundegruppe, vil den automatisk få layoutet, du har valgt her.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer