e-copedia

Tilbagefør en hel kassekladde

Vejledning
I denne guide vil vi gennemgå, hvordan du tilbagefører en hel kassekladde, hvis der er lavet en fejl i de bogførte posteringer.

For at tilbageføre en hel kassekladde, skal du hente de bogførte posteringer ud af e-conomic og importere dem igen, med omvendt fortegn. På den måde får du modregnet de posteringer, du allerede har bogført.

I denne process, skal du især være opmærksom på moms på dine posteringer og referencer til kunder/leverandører.

For at gøre processen så overskuelig som overhovedet muligt, har vi valgt at dele denne guide op i flere mindre afsnit:

 • Find kassekladdenummer
 • Find posteringer og eksporter 
 • Importer posteringer
 • Match kolonner

Inden vi går i gang er der et par ting, der er værd at vide:

Hvis du tilbagefører kunde- og leverandør posteringer (faktura, indbetalinger og lign.) vil de bliver posteret på din samlekonto for kunder/leverandører, og derfra skal du selv postere det på de rigtige kunder/leverandører. Disse konti hedder "5600-Debitorer" (Kunder) og "6800 - Kreditorer" (Leverandører), hvis man benytter en standardopsætning.

Inden du importerer dine posteringer, er det desuden vigtigt, at du tager stilling til moms, for at den bliver beregnet korrekt
Der er 2 løsninger:

 • Du importerer uden at sætte momskode på. Det betyder at alle posteringerne bliver påført som direkte posteringer på dine momskonti.
 • Du importerer med momskoder. Dette vil få momsen til være posteret korrekt, men det kræver, at du redigerer din CSV-fil, og ganger alle beløbene med 1,25, således at momsen bliver fratrukket brutto beløbet. Derudover skal du også slette den linje som rammer momskontoen, for at undgå at momsen bliver posteret tre gange.

Når du skal tilbageføre en kassekladde skal du først og fremmest finde kassekladdenummeret på den kassekladde, der skal tilbageføres. Alle kassekladder i e-conomic tildeles automatisk et kassekladdenummer, når du bogfører. Sådan er systemet skruet sammen, netop for at sikre, du altid kan finde alle posteringer i en bogført kassekladde.

Sådan finder du kassekladdenummeret

 1. Tryk på fanen ”Regnskab”.
 2. Vælg punktet ”Søgning og lister” og ”Posteringer (find bilag)” i menuen til venstre.
 3. Sæt flueben i feltet ”Vis kassekladdenr.” og tryk på ”OK”.
 4. I listen af posteringer, der vises på din skærm, skal du finde én postering, der var en del af den bogførte kassekladde. Notér dig, hvilket kassekladdenummer denne postering viser, da du skal bruge dette for at kunne tilbageføre kassekladden.
Tip:
Hvis du trykker på overskriften ”Kassekladdenr.” i listen, vil listen blive sorteret efter kassekladde numrene, i enten stigende eller faldende orden, afhængigt af hvor mange gange du trykker på teksten.

Nu ved du hvilket kassekladdenummer, din postering hører til. Det er tid til at finde alle de andre posteringer, der blev bogført, i denne kassekladde.

Sådan finder du posteringerne og eksporterer dem

 1. Vælg punktet ”Søgning og lister” og ”Posteringer (find bilag)” i menuen til venstre.
 2. Sæt flueben i feltet ”Vis kassekladdenr.”, og i felterne ”Fra kladdenr.” og ”Til kladdenr.” skriver du det kassekladde nummer, der stod på posteringen, vi fandt tidligere.
 3. Tryk på knappen ”OK”.
 4. Du vil nu kunne se alle posteringerne fra denne kassekladde, og du er klar til at hente dem ud i Excel. Det gør du ved at trykke på ”Vis i Excel”-ikonet oppe i højre hjørne.
 5. Gem filen et sted på din computer, hvor du kan finde den igen. Filtypen skal være den type der hedder ”CSV (semikolonsepareret)”.

Sådan importerer du dine posteringer

 1. Tryk på fanen ”Regnskab”, vælg ”Kassekladder” i menuen til venstre, vælg herefter den kassekladde, du vil arbejde i.
 2. Tryk på ikonet ”Importér posteringer” øverst til højre, i din kassekladde.
 3. I det vindue der nu vises på din skærm, trykker du på ”Gennemse”, finder filen på din computer og trykker derefter på ”Indlæs fil”.

Nu er det tid til at matche kolonnerne, så det du ser i det øverste felt "Kildefil" stemmer overens med den nederste under "Indlæsning". 

Sådan matcher du kolonnerne

 1. For at matche kolonnerne skal du trykke på "Match kolonner". Her vil programmet automatisk matche alle de kolonner, den kan se skal matches.
 2. Mangler der stadig nogle kolonner, skal du manuelt vælge det kolonnenummer i linjen "Indlæs fra", som stemmer overens med kolonnen i den øverste fil.
 3. Når kolonnerne er matchet, er det vigtigt, at du husker at vende fortegnet ved at trykke på "Vend fortegn". Så bliver alle posteringerne importeret med omvendt fortegn og går hermed ud med de oprindelige posteringer.
 4. Husk også at tjekke "Spring over". Denne linje indikerer, om der er nogen linjer fra den indlæste fil, der f.eks. kun indeholder tekst og derfor ikke skal importeres som en postering. Linjerne, der bliver sprunget over markeres med rødt.
 5. Tryk på "Importer data". Dine posteringer vil nu ligge i din kassekladde.
 6. Når du er sikker på at alt stemmer, trykker du på ”Bogfør posteringer”.
Tip:
Når du har importeret alle dine posteringer til kassekladden, du har valgt, er det en god ide at trække en saldobalance, hvor du sætter flueben i feltet "Medtag kladdeposteringer". Denne rapport vil hurtigt afsløre, hvis der er lavet fejl i importen.

Din kassekladde er nu tilbageført.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer