Tilbagefør periodisering metode nr. 1

Vejledning
Denne guide vejleder til hvordan du tilbagefører en periodisering.

Dette er metode nr. 1 til hvordan du kan tilbageføre en periodisering, og i modsætning til metode nr. 2, så har denne guide færre trin, hvilket betyder mindre tastearbejde.

Du skal oprette en postering med samme data, som den originale periodisering, men hvor beløbet skrives med omvendt fortegn ift. originalen. Når posteringen derefter bogføres, og bliver periodiseret i alle indstillinger, vil alle de nye periodiserings poster, gå ind og udligne de originale periodiseringer.

Opret en ny postering

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Tryk på "Kassekladder" i menuen til venstre og vælg den kassekladde, som du vil oprette tilbageførslen i.
  3. Tryk på "Ny postering", og vælg den samme posteringstype, som den originale postering med periodisering var lavet med.
  4. Udfyld felterne med samme data som den originale postering inkl. periodiserings perioden, bortset fra beløbet som skal skrives med omvendt fortegn.
  5. Tryk på "Gem".
  6. Marker posteringen ude til venstre i din kassekladde, og tryk på "Bogfør posteringer".

Sådan bogføres periodiseringen

1. Tryk på det orange tandhjul og vælg "Alle indstillinger".
  2. Tryk på "Regnskab" i menuen til venstre og vælg "Regnskabsår".
  3. Tryk på ikonet "Perioder" til højre ud for det regnskabsår, hvor du vil periodisere.
  4. Tryk på ikonet "Periodisér" ud for måneden, hvor du vil periodisere frem til.
  5. I pop op vinduet kan du nu skrive en posteringstekst og angive om du vil benytte samme bilagsnummer.
  6. Tryk på "Vis" for at se periodiseringen før du bogfører den. Er posteringerne som forventet ved, at de dækker over samme periode, som den originale postering trykker du på "Bogfør".

I kolonnen "Periodiseret", kan du efterfølgende se teksten "Ja" samt bogføringsdatoen for din periodisering.