Tilbagefør periodisering metode nr. 2

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du tilbagefører en periodisering i tre trin.

Trin 1: Først skal du enten tilbageføre bilaget eller lave en kreditnota, alt efter, om det er tale om køb eller salg.
Trin 2: Periodiseringen skal herefter stoppes.
Trin 3: Og til sidst skal kørslen udlignes med et manuelt oprettet finansbilag.

Denne metode er mere detaljeret, og kan virke uoverskuelig medmindre man er regnskabstrænet.
Hvis dette er tilfældet for dig anbefaler vi, at du prøver metode nr. 1, som indeholder færre trin.

Sådan tilbagefører du et bilag, hvis periodiseringen er bogført ved et køb

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Vælg "Posteringer (find bilag)" under "Søgning og lister" i menuen til venstre.
  3. Udfyld søgekriterierne og tryk på "OK".
  4. Når du har fundet det bilag frem, du gerne vil tilbageføre, trykker du på ikonet til højre, der hedder "Vis transaktioner".
  5. Tilbagefør bilaget ved at trykke på "Tilbagefør".
  6. Udfyld felterne med et eventuelt nyt bilagsnr., datoen, bilaget skal bogføres på, en valgfri tekst og hvilken kassekladde, det skal overføres til.
  7. Nu ligger bilaget i din valgte kassekladde, hvorfra det skal bogføres.

Sådan laver du en kreditnota, hvis periodiseringen er bogført ved et salg

1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Arkiv" under "Fakturering" i menuen til venstre.
  3. Udfyld søgekriterierne. Vælg "Faktura/Kreditnota" i rullemenuen "Type" og tryk på "OK".
  4. Find fakturaen, der skal laves en kreditnota af, og tryk på ikonet "Kopiér og vend" til højre på linjen.
  5. Fakturaen er nu vendt som en kreditnota, og du er klar til at trykke på "Bogfør og send faktura".

Sådan stopper du periodiseringen

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Vælg "Periodiseringer" under "Søgning og lister" i menuen til venstre.
  3. Udfyld søgekriterierne. Afslut ved at trykke på "OK". Det er vigtigt, du angiver, om det er salgs- eller købsperiodiseringer, du vil have frem.
  4. Find den periodisering, du vil rette, og tryk på "Rediger" til højre på linjen.
  5. Ændr "Slutdato" til den sidste dato i næste kørselsperiode.
  6. Som det sidste, skal du lave en periodiseringskørsel for perioden.

Sådan laver du en periodiseringskørsel for at stoppe periodiseringen

1. Tryk på det orange tandhjul og vælg ”Alle indstillinger”.
  2. Vælg "Regnskabsår" under "Regnskab" i menuen til venstre.
  3. Tryk på ikonet "Perioder" ud for det indeværende regnskabsår.
  4. Tryk på "Periodisér" ud for den næste periode, der skal periodiseres. Notér dig de konti, som din periodisering rammer.
  5. Udfyld tekstfeltet med en dato samt tekst og tryk på "Vis".
  6. Ser det rigtigt ud, trykker du på "Bogfør posteringer".
  7. Periodiseringen er nu stoppet, og du mangler blot at udligne kørslen med et finansbilag.

Sådan udligner du kørslen med et finansbilag

1. For at du kan tilbageføre posteringen, skal du manuelt tilbageføre posteringen via et finansbilag.
  2. Tryk på fanen "Regnskab".
  3. Vælg den kassekladde, du ønsker at arbejde i, og tryk på "Ny postering".
  4. Vælg typen "Finansbilag". Udfyld de resterende felter, så periodiseringen er magen til den kørsel, du lige har lavet, men med omvendt fortegn. Sørg for at ramme de samme konti, som du har noteret.
  5. Bogfør posteringen. Din periodisering er nu tilbageført.
  6. OBS! Har du allerede periodseret en del af bilaget, skal dette ligeledes tilbageføres manuelt.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Periodisering og Anlæg